ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πολιτική αναταραχή από την πρόταση των τροϊκανών για τα νησιά

Πολιτική αναταραχή από την πρόταση των τροϊκανών για τα νησιά

Written By Greekznews 3 on Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2012 | 09:50
Ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανακάλεσε την έμμεση παραδοχή του ότι υπήρξε πρόταση «εκκένωσης» αραιοκατοικημένων ελληνικών νησιών από χαμηλόβαθμο υπάλληλο της τρόικας, με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων.

Απαντώντας νωρίτερα στις βολές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «η ανοησία οποιουδήποτε ξένου υπαλλήλου ούτε προσδιορίζει, ούτε εκφράζει την εθνική πολιτική» κάτι που εκφράζεται από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Παρά ταύτα, λίγη ώρα αργότερα, ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε ότι τον διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε καμία τέτοια πρόταση από ξένο αξιωματούχο.
Ο κ. Στυλιανίδης αναφερόμενος στο θέμα είχε πει αρχικά:

"Η ανοησία ενός οποιουδήποτε ξένου διεθνούς υπαλλήλου σε καμία περίπτωση ούτε προσδιορίζει, ούτε εκφράζει την εθνική πολιτική. Την εθνική πολιτική, για το Αιγαίο, για τα νησιά και τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα την εκφράζει η εκλεγμένη δημοκρατικά ελληνική κυβέρνηση, την εκφράζει αξιόπιστα, την εκφράζει μαχητικά και να είστε βέβαιοι ότι και στην πράξη μέσα από αυτή την εθνική προσπάθεια που γίνεται, αυτή η πολιτική επιδιώκεται να κατοχυρωθεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά".

Ακολούθως ο Πάνος Καμμένος έλαβε το λόγο και ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Στουρνάρα εξηγώντας:

"Προκύπτει λοιπόν θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα αυτή τη στιγμή και το θέτουμε. Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι ουδέποτε ειπώθηκε από τα λόγια των στελεχών της τρόικας το θέμα της εγκατάλειψης των νησιών κάτω των 150 κατοίκων. Εδώ φαίνεται λοιπόν ότι η ανοησία του ξένου υπαλλήλου ειπώθηκε και εδώ λέει ψέμματα είτε ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα από την τρόικα, ή ο κ. Στυλιανίδης. Θέτουμε λοιπόν θέμα παραίτησης του κ. Στουρνάρα αυτή τη στιγμή. Εγείρεται τεράστιο θέμα κ. Πρόεδρε η ΚΟ της Ανεξάρτητων Ελλήνων το θέτει".

Ωστόσο αμέσως μετά ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε ότι δεν υφίσταται τέτοια πρόταση και τόνισε:

"Με ενημερώνουν και με διαβεβαιώνουν ότι δεν υπήρξε δήλωση ξένου υπαλλήλου για το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Νιώθει την ανάγκη να επαναλάβω ακόμα πιο εμφατικά αυτό που προηγουμένως είπα. Η εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση είναι αυτή που προσδιορίζει με απόλυτο τρόπο την εθνική στρατηγική που υπηρετεί με συνέπεια την πολιτική εθνικής ευθύνης και που πραγματικά δίνει τη μάχη σε όλα τα επίπεδα για να κατοχυρώσει στην πράξη τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ας μην παίζουμε με αυτό,ας μην δημιουργούμε γεγονότα, ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις ας μείνουμε όλοι προσηλωμένοι στην εθνική προσπάθεια".

Με κοινή τους δήλωση οι νησιώτες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για θράσος των δανειστών, που πλέον συμπεριφέρονται ανοικτά ως κατακτητές έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο και τονίζουν:
"Το θράσος των δανειστών, που πλέον συμπεριφέρονται ανοικτά ως κατακτητές, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ο σύγχρονος ξεριζωμός που προτείνεται με την ψυχρή λογική των αριθμών, δείχνει για ακόμα μια φορά ξεκάθαρα το επίπεδο των διαπραγματεύσεων που διεξάγεται μεταξύ της κυβέρνησης και των δανειστών και την ενδοτικότητα της ελληνικής πλευράς, που ενθαρρύνει προτάσεις όπως η σημερινή.

Εάν οι δανειστές της χώρας έχουν βρει στην τρικομματική κυβέρνηση της παρακμής πρόθυμους ακροατές των κυνικών απαιτήσεών τους και υπάκουους διεκπεραιωτές τους, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να πειθαναγκάσουν και τον ελληνικό λαό. Τα ελληνικά νησιά δεν είναι απλοί αριθμοί και σύνολα κατοίκων. Είναι τόποι με πολιτισμό χιλιετιών, με κατοίκους που έχουν κρατήσει τις κοινωνίες τους όρθιες ανά τους αιώνες, μέσα από χίλιες δυσκολίες και παρά την εγκατάλειψή τους από το κεντρικό κράτος.

Η τρόικα και οι υπηρέτες της θα βρουν όλους τους νησιώτες μαζί με όλο τον ελληνικό λαό απέναντί τους, απέναντι σε κάθε βάρβαρη επιλογή και απειλή. Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι απορρίπτει εκ των προτέρων και κατηγορηματικά κάθε συζήτηση για το θέμα".
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger