ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη για την Όλγα Κεφαλογιάννη

Σειρά επαφών στη Νέα Υόρκη για την Όλγα Κεφαλογιάννη

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 17:40




Τρόπους για την αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και την προσέλκυση τουριστών από την Αμερική συζήτησε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, με ταξιδιωτικούς πράκτορες και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας, σε σειρά επαφών που είχε και χθες στη Νέα Υόρκη.

Η κ. Κεφαλογιάννη παρουσίασε στους συνομιλητές της μια σειρά προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, αλλά και τη "στενότερη συνεργασία" του υπουργείου και των αρμόδιων υπηρεσιών με φορείς και άτομα στην Αμερική, που ασχολούνται και ενδιαφέρονται για την προβολή και προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων για την αναβάθμιση του μοντέλου «ήλιος και θάλασσα» και την καθιέρωση ειδικών μορφών τουρισμού, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Η κ. Κεφαλογιάννη υποστήριξε ότι ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να γίνει ακόμη πιο ισχυρός, σύγχρονος και ανταγωνιστικός, ενώ παράλληλα εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας. Ιδιαίτερα σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο, όπως επισήμανε, ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει καταλύτη, μια και έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα σε μια σειρά από άλλους κλάδους.
Εκτός από χωριστές συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων, η κ. Κεφαλογιάννη συναντήθηκε και με ταξιδιωτικούς πράκτορες -ομογενείς και μη- στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με πρωτοβουλία του γενικού προξένου, Γιώργου Ηλιόπουλου.

Κατά τη συνάντηση, η υπουργός Τουρισμού κατέγραψε τις προτάσεις και παρατηρήσεις των παρισταμένων, οι οποίοι είναι γνώστες όχι μόνο του τουριστικού κλάδου, αλλά και των απαιτήσεων ενός Αμερικανού υποψήφιου τουρίστα για την Ελλάδα. Η κ. Κεφαλογιάννη, όπως δήλωσαν ορισμένοι εκ των συμμετεχόντων στη συζήτηση, υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει και θα εξετάσει όλα τα ζητήματα που έχουν τεθεί.

Επίσης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση συγκρότησε ενιαίο και αυτοτελές υπουργείο Τουρισμού με επιτελικό χαρακτήρα, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικότερα και πιο άμεσα όλα τα θέματα που αφορούν τον τουριστικό κλάδο. «Σκοπός μας» τόνισε χαρακτηριστικά «είναι να αλλάξουμε τα δεδομένα και να προωθήσουμε το ελληνικό τουριστικό προϊόν με συνέπεια και αφοσίωση. Μπορούμε να βγούμε από την κρίση και να επενδύσουμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Η κ. Κεφαλογιάννη, είχε επίσης χθες την ευκαιρία να συναντηθεί με στελέχη της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής Νέας Υόρκης.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger