ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συρία: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Συρία: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 06:30



Μια συριακή οβίδα έπεσε τη Δευτέρα στο βόρειο τμήμα του Λιβάνου, κοντά σε συνοριακό  φυλάκιο.  Όπως ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου, το φυλάκιο, που βρίσκεται στην περιοχή του Αμπουντιγιέ στον συνοριακό ποταμό Ναχρ Καμπίρ, ήταν άδειο και δεν υπήρξαν θύματα. Ο λιβανικός στρατός ανταπάντησε με πυρά και πολλαπλασίασε  τις περιπολίες του στην περιοχή.

Ένας τοπικός δημοτικός σύμβουλος της κοινότητας του Σέιχ Αγιάς, στην ίδια περιοχή, δήλωσε ότι δεκάδες άνθρωποι των οποίων τα σπίτια βρίσκονται στις όχθες του ποταμού εγκατέλειψαν το χωριό τους λόγω των ανταλλαγών πυρών.

Από την αρχή της εξέγερσης στη Συρία, τον Μαρτιο του 2011, οι εκρήξεις οβίδων που εκτοξεύονται από την συριακή επικράτεια και οι ανταλλαγές πυρών είναι συχνές στα σύνορα του Λιβάνου, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους και τις υπηρεσίες ασφαλείας του Λιβάνου, προκαλώντας την οργή των κατοίκων.

Μάλιστα, ο Λίβανος έχει διαμαρτυρηθεί δύο φορές για τις συριακές παραβιάσεις του εδάφους του. Τα επεισόδια που αυξάνονται στα σύνορα δημιουργούν φόβους στη διεθνή κοινότητα για μια επέκταση της συριακής κρίσης στη χώρα των Κέδρων.

Δεκάδες νεκροί σε βομβιστική επίθεση

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες σε διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένα οχήματα, με στόχο ένα κτιριακό συγκρότημα της υπηρεσίας πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας στη Δαμασκό.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοούνται εκατοντάδες κρατούμενοι που βρίσκονταν εκεί».

Η βάση είναι από τα μεγαλύτερα κέντρα κράτησης στην επαρχία της Δαμασκού.«Θεωρώ υπεύθυνους για την τύχη των κρατούμενων όχι μόνο εκείνους οι οποίοι προχώρησαν στην επίθεση αλλά και το καθεστώς που έχει ρίξει στα μπουντρούμια χιλιάδες κρατούμενους», πρόσθεσε ο επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, τον Άμπντελ Ραχμάν


Το Μέτωπο αλ Νούσρα, μια μικρή παράταξη που τάσσεται υπέρ του ιερού πολέμου (τζιχάντ), ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση μέσω του ιστοτόπου Facebook, αναφέροντας ότι χρησιμοποίησε δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα, περιλαμβανομένου ενός ασθενοφόρου, που παγιδεύτηκαν με πολλούς τόννους εκρηκτικά.

Στο μεταξύ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν κάλεσε σήμερα το συριακό καθεστώς να θέσει σε ισχύ μονομερώς μια κατάπαυση του πυρός, και απαίτησε από τις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών ανταρτών να την δεχτούν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.

«Η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα απαράδεκτο στάδιο, είναι αφόρητο το γεγονός ότι ο πληθυσμός συνεχίζει να υποφέρει με αυτό τον τρόπο. Για αυτό το λόγο λέω στην συριακή κυβέρνηση ότι πρέπει αμέσως να κηρύξει μονομερή κατάπαυση του πυρός», είπε ο Μπαν και «προέτρεψε» την αντιπολίτευση να την «δεχθεί».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger