ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Βοήθεια ζητούν τα Κανάρια Νησιά

Βοήθεια ζητούν τα Κανάρια Νησιά

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 08:50

Η ισπανική Αυτόνομη Περιφέρεια των Καναρίων Νήσων ανακοίνωσε πως θα προσφύγει στο... Ταμείο Ρευστότητας Αυτονομιών (FLA) ζητώντας βοήθεια ύψους 756,8 εκατ. ευρώ, προστιθέμενη στον κατάλογο με άλλες τέσσερις Αυτονομίες που έχουν ζητήσει ήδη βοήθεια ύψους σχεδόν 16 δισ. ευρώ.
Οι Κανάριες Νήσοι γίνονται η πέμπτη Αυτονομία που προσφεύγει στο Ταμείο που δημιούργησε η κεντρική κυβέρνηση της Μαδρίτης, μετά την Καταλονία (που ζήτησε 5,023 δισ. ευρώ), την Κοινότητα της Βαλένσια (3,5 δισ. ευρώ), τη Μούρθια (641 εκατ.) και την Καστίλια –Λα Μάντσα (848 εκατ.). Σε περίπτωση δε, που «πολύ πιθανώς» προσφύγει και η Ανδαλουσία (που σκέπτεται να ζητήσει 4,906 δισ. ευρώ από το FLA) θα είναι πλέον η έκτη.

Όπως εξήγησε ο υπεύθυνος Οικονομίας της Περιφέρειας Χαβιέρ Γκονθάλεθ Ορτίθ οι Κανάριες χρειάζεται να καλύψουν έως το τέλος του χρόνου ληξιπρόθεσμα τοκοχρεολύσια ύψους 326 εκατ. ευρώ και να εξεύρουν άλλα 400 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσουν το χρέος στο ύψος που τους επιτρέπεται από την κεντρική κυβέρνηση.

Ο ίδιος τόνισε πως οι Κανάριες προσφεύγουν στο Ταμείο διότι οι προϋποθέσεις του είναι πιο ευνοϊκές από αυτές των αγορών κι όχι «διότι είναι αμφίβολη η ρευστότητα της Αυτόνομης Περιφέρειας», η οποία υπενθύμισε είναι η λιγότερο χρεωμένη ανά κάτοικο (9,3% του ΑΕΠ τον Ιούνιο).
ΑΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger