ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα φορτίζονται στο μισό χρόνο

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου θα φορτίζονται στο μισό χρόνο

Written By Greekz News on Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 | 07:30Ερευνητές τού Πανεπιστημίου τού Σαν Ντιέγκο, δημιούργησαν νέους αλγορίθμους, οι οποίοι μπορούν να μειώσουν το χρόνο φόρτισης στις μπαταρίες ιόντων λιθίου στο μισό και τα κόστη παραγωγής κατά 25%.

Με τα νέα μαθηματικά μοντέλα των ερευνητών, είναι πλέον δυνατόν να παρακολουθούνται οι θέσεις των ιόντων λιθίου μέσα στις μπαταρίες, αντί για την τάση και τα βολτ, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Έτσι, η φόρτιση μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική και γρήγορη, ενώ και η διάρκεια ζωής τής μπαταρίας μπορεί να επεκταθεί .

Η ομάδα των ερευνητών, έλαβε επιχορήγηση 460.000 δολαρίων για την επιπλέον ανάπτυξη και τελειοποίηση της νέας τεχνολογίας, η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί στην παραγωγή, αρχικά σε συνεργασία με τις εταιρείες Bosch και Cobasys,οι οποίες επίσης έλαβαν επιχορηγήσεις για το συγκεκριμένο project, ύψους 9,6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Φαίνεται πως πριν δούμε στην αγορά τις μπαταρίες ιόντων νατρίου με ζάχαρη (αν καταφέρουμε να τις δούμε), οι γνωστές μας μπαταρίες των ιόντων λιθίου, θα βελτιωθούν σημαντικά.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger