ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ασάνζ: Νιώθω σαν αστροναύτης

Ασάνζ: Νιώθω σαν αστροναύτης

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 05:00



Πεπεισμένος ότι τελικά θα μπορέσει να φύγει στον Ισημερινό, δήλωσε ο ιδρυτής της WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ σε συνέντευξη του στην Mail On Sunday,  από την πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο όπου έχει ζητήσει άσυλο από τις 19 Ιουνίου.

« Δεν θα με εγκαταλείψουν εδώ. Αν καταφέρω να φτάσω στον Ισημερινό, απο εκεί η ομάδα μου κι εγώ θα μπορούμε να πηγαίνουμε ελεύθερα και σε άλλες φιλικές χώρες», είπε ο Ασάνζ και φάνηκε σίγουρος η κατηγορία περί σεξουαλικής επίθεσης σε δύο γυναίκες, για την οποία και διώκεται  στη Σουηδία, θα καταρεύσει «σε τρεις μήνες, ίσως και πιο γρήγορα».


Ο Ασάνζ περιγράφει την ζωή του στο μικρό δωμάτιο του ισογείου της πρεσβείας,  σαν τη  «διαβίωση σε διαστημικό σταθμό».

Διαθέτει μια λάμπα που μιμείται το φως του ήλιου και άλλη μία για μαύρισμα. «Την είχα συνδέσει για να μην είμαι τόσο χλωμός. Μετά από μιάμιση ώρα, κάποιος στην ομάδα μου είπε: το μισό πρόσωπο και ο λαιμός σου είναι κατακόκκινα. Ήμουν σαν ζεματισμένος αστακός», αφηγήθηκε ο 41χρονος Αυστραλός.


Κοιμάται σε ένα στρώμα στο πάτωμα και ασκείται καθημερινά με ένα γυμναστή  - τρέχει σε ένα κυλιόμενο διάδρομο όμως ο ίδιος βεβαιώνει ότι «η υγεία του επιδεινώνεται».

Ο Ασάνζ δήλωσε ότι εργάζεται «17 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα» για τον ιστότοπό του αλλά πλεόν έχει αρχίσει και κουράζεται ψυχολογικά.  «Στους δύο πρώτους μήνες στην πρεσβεία υπήρχε  η πολιτική διαμάχη, η καθημερινή ανάγκη να χτίσω εδώ μια ζωή . Τα πράγματα έχουν σταθεροποιηθεί τώρα και αυτή η σταθερότητα καταντά ενοχλητική», είπε χαρακτηριστικά ο ιδρυτής της WikiLeaks .

 
"Δεν θα με εγκαταλείψουν εδώ" δηλώνει ο ιδρυτής της WikiLeaks , ο οποίος είναι αποκλεισμένος από των έξω κόσμο εδώ και δύο μήνες


Ο Ασάνζ υποστηρίζει ότι αν εκδοθεί στη Σουηδία για να δικαστεί για σεξουαλική κακοποίηση, θα σταλεί κατόπιν στις ΗΠΑ για να δικαστεί για τη διαρροή 250.000 απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων από την ιστοσελίδα του, όπου μπορεί και να αντιμετωπίσει ακόμα και την θανατική ποινή.


Η Βρετανία έχει καταστήσει σαφές ότι θα συλλάβει τον Ασάνζ αμέσως μόλις βγεί από την πρεσβεία και θα τον εκδόσει στη Σουηδία

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και Ισημερινού δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε κάποια λύση και ο δρόμος για την ελευθερία προβλέπεται μακρύς για τον Τζούλιαν Ασάνζ...
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger