ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συνάντηση Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη

Συνάντηση Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη

Written By Greekznews 1 on Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012 | 13:20

από το Γραφείο Τύπου
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε, σήμερα, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρο Βενιάμη και τον...
αρμόδιο του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εφοπλιστών για τα θέματα πειρατείας, κ. Ιωάννη Λύρα. Στην συνάντηση συμμετείχε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός κ. Μιχάλης Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης και ο Ειδικός Γραμματέας ΥΕΘΑ, κ. Αντώνης Οικονόμου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Παναγιωτόπουλος και ο κ. Βενιάμης προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Βενιάμη και τον αρμόδιο για θέματα πειρατείας του Δ.Σ. της Ένωσης, κ. Λύρα για τις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει ως Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ΝΑΤΟ, προκειμένου να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της πειρατείας. Ένα φαινόμενο, το οποίο αναπτύσσεται γύρω από το Κέρας της Αφρικής και πλήττει τόσο την ελληνική ποντοπόρο ναυτιλιακή δραστηριότητα, όσο και την παγκόσμια.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο τελευταίο άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έγινε στη Λευκωσία, πήραμε πρωτοβουλίες, θέτοντας το θέμα. Αλλά και στο πλαίσιο των εργασιών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες. Για να υπάρξουν αποτελεσματικά και οργανωμένα μέτρα, που θα καταπολεμήσουν το φαινόμενο και θα αποτρέψουν την περαιτέρω εξέλιξη και εξάπλωσή του.

Είχαμε λοιπόν, αυτήν την ανταλλαγή απόψεων, για να δούμε πώς μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι σε αυτό το κομμάτι της παγκόσμιας ναυτιλίας, το οποίο εκπροσωπείται από Ελληνικά συμφέροντα, που κάνουν τη χώρα μας ιδιαίτερα υπερήφανη αλλά και πρωταθλήτρια στις τέσσερις άκρες της γης.

Θ. ΒΕΝΙΑΜΗΣ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό καθώς και τους συμμετέχοντες σε αυτήν τη σύσκεψη. Όντως, ήταν πολύ χρήσιμη και σε σωστή κατεύθυνση.

Θεωρούμε ότι η ελληνική πολιτεία μας στηρίζει σε όλη αυτήν την προσπάθεια, ούτως ώστε να έχουμε πρόσβαση σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και ειδικότερα στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη, για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε αυτά τα μέτρα που θα φέρουν το τέλος της πειρατείας, όχι μόνο στη Σομαλία αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, ώστε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Οφείλουμε πολλά στο Υπουργείο, ειδικότερα στον κ. Υπουργό, ο οποίος με τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει τον τελευταίο καιρό αλλά και αυτές που πρόκειται να αναλάβει, νομίζω ότι θα μας βοηθήσει τα μέγιστα, στην επίτευξη του στόχου.

Π.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Σας ζητάμε σε αυτήν την ώρα της κρίσης, να είστε κοντά στον Ελληνικό λαό…
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger