ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Απολύσεις στο Δημόσιο κόμισε η Τρόικα σε Στουρνάρα-Μανιτάκη

Απολύσεις στο Δημόσιο κόμισε η Τρόικα σε Στουρνάρα-Μανιτάκη

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 12:30

Το θέμα των απολύσεων στον δημόσιο τομέα φέρονται να κόμισαν οι εκπρόσωποι της Τρόικας στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη... και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Επισήμως, ο κ. Στουρνάρας, αμέσως μετά τη συνάντηση, είπε ότι «δεν συζητήθηκαν οι απολύσεις προσωπικού». Ο υπουργός Οικονομικών έκανε γνωστό ότι κατά τη συνάντηση εξετάσθηκαν «οι δημοσιονομικές επιπτώσεις από τη διοικητική μεταρρύθμιση». Στο τραπέζι όπως παραδέχθηκε τέθηκαν οι συγχωνεύσεις ή καταργήσεις οργανισμών και εκτίμησε ότι η εξοικονόμηση από τη μείωση των δαπανών δεν θα είναι πάνω από 300 εκατ. ευρώ.

Το θέμα των απολύσεων ή διαθεσιμοτήτων προσωπικού στο Δημόσιο πάντως εξελίσσεται σε μείζον, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντιδρά έντονα στην απαίτηση της τρόικας να τεθούν σε διαθεσιμότητα εντός του έτους 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Ο κ. Μανιτάκης θεωρεί το μέτρο αυτό «αμφίβολης πολιτικής αποτελεσματικότητας», εκτιμά ότι θα προκαλέσει «κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση»και «θα τινάξει τον αέρα κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger