ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ανέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η λαθροϋλοτομία στην Ξάνθη

Ανέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η λαθροϋλοτομία στην Ξάνθη

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 10:10

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνονται τα κρούσματα λαθροϋλοτομίας στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, με το Δασαρχείο να έχει... επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό των δραστών με συνεχείς περιπόλους και ελέγχους.

Όπως εξηγεί ο νέος Δασάρχης Ξάνθης κος Ευάγγελος Μούρος «η λαθροϋλοτομία είναι το καινούργιο σπορ, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή μας πλέον. Εμείς λειτουργούμε 24ώρες το 24ώρο, 7 ημέρες την εβδομάδα με περίπολα προσπαθώντας να εντοπίσουμε τέτοια περιστατικά και να τα περιορίσουμε».

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, ηδη το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κατασχέσεις στις οποίες έχει προχωρήσει το Δασαρχείο από ελέγχους που έχει υλοποιήσει έχουν τετραπλασιαστεί, γεγονός που καταδεικνύει και την έξαρση του φαινομένου της λαθροϋλοτομίας.

«Υπάρχουν και τα δύο, και οργανωμένα κάποιοι που εμπορεύονται ξύλα και οι κάτοικοι που έχουν τις ανάγκες τους και προσπαθούν να τις ικανοποιήσουν» σημειώνει ο κος Μούρος για να συμπληρώσει ωστόσο πως υπάρχει σχετική ρυθμιστική διάταξη η οποία δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της ορεινής περιοχής της Ξάνθης από τον Οκτώβριο και μέχρι τον Μάρτιο, κάθε χρόνου, και για τρεις ημέρες της εβδομάδας να «μπαίνουν μέσα στο δάσος να συγκεντρώσουν ξύλα ξερά και να τα παίρνουν σπίτι τους χωρίς να υπάρχουν διώξεις».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger