ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ιταλία: Στους δρόμους χιλιάδες φοιτητές

Ιταλία: Στους δρόμους χιλιάδες φοιτητές

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 03:30



Χιλιάδες φοιτητές και μαθητές βγήκαν σήμερα στους δρόμους 20 Ιταλικών πόλεων για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές στην παιδεία, που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Μόντι. Στις πορείες των φοιτητών και των μαθητών σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία, με συλλήψεις και τραυματισμούς.

Στην Ρώμη, η αστυνομία συγκρούσθηκε με νεαρούς διαδηλωτές στην περιοχή Πόρτα Πορτέζε, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας επέβαλλαν αλλαγή κατεύθυνσης στην πορεία.

Στο Τορίνο τραυματίσθηκαν πέντε φοιτητές, ενώ για άλλους δεκαπέντε αποφασίσθηκε προσωρινή κράτηση. «Δυο νέοι, δεκαέξι και δεκαεννέα ετών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι», δήλωσε εκπρόσωπος του KSA, συμβουλίου αυτόνομων ιταλών φοιτητών λυκείου.

Στην Μπολόνια, οι φοιτητές και μαθητές προχώρησαν σε ρίψη αυγών και μπογιάς κατά του ελληνικού προξενείου, ενώ κατέβασαν και την σημαία από τον ιστό της. Ακούστηκε, επίσης, το σύνθημα «αλληλεγγύη στο ελληνικό λαό και σε όσους μάχονται τον φασισμό και έχουν συλληφθεί».

Οι διαδηλωτές, έκαψαν επίσης μια σημαία στην ιταλική τράπεζα Banca Nazionale del Lavoro, φωνάζοντας «αυτό είναι το τέλος των τραπεζών».

Στην Φλωρεντία οι φοιτητές μπλόκαραν την κίνηση σε κεντρική περιοχή της πόλης, ενώ στο Παλέρμο της Σικελίας έκαψαν, μπροστά στις κάμερες και τους φωτογράφους τα εκλογικά τους βιβλιάρια, διότι «δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική τάξη».

Οι οργανώσεις των Ιταλών μαθητών και φοιτητών έκαναν γνωστό ότι «από την στιγμή που μετά από χρόνια υποσχέσεων δεν παρέχεται καμία οικονομική στήριξη στην δημόσια παιδείας, οι κινητοποιήσεις πρόκειται να συνεχισθούν».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger