ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Επίλυση εκκλησιαστική στο «γόρδιο δεσμό» Μπεζενίτη – Γκατζιρούλη

Επίλυση εκκλησιαστική στο «γόρδιο δεσμό» Μπεζενίτη – Γκατζιρούλη

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 00:30



Σε μια σημαντική απόφαση προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, σε μια σαφή προσπάθειά της να βρεί λύση στο ζήτημα του πρώην Μητροπολίτη Αττικής κ. Παντελεήμονα Μπεζενίτη και του Μητροπολίτη πρώην Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου Γκατζιρούλη.

Η ΔΙΣ αποφάσισε ομοφώνως, ύστερα και από θετική εισήγηση της Επιτροπής Νομοκανονικών, την κατ’ οικονομίαν αποκατάσταση στην αρχιεροσύνη – και μόνον – του πρώην Μητροπολίτη Παντελεήμονα Μπεζενίτη.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Μητροπολίτη πρώην Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικόδημου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε
την υλοποίηση παλαιότερης απόφασης της Ιεραρχίας για την μετάβαση τριμελούς εξ Αρχιερέων επιτροπής, που θα αποτελείται - κατά πληροφορίες του Amen.gr - από τους Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Λαγκαδά κ. Ιωάννη και Χίου κ. Μάρκο, στο μοναστήρι, όπου ησυχάζει ο Μητροπολίτης Νικόδημος, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση της Εκκλησίας για την άρση του επιτιμίου της ακοινωνησίας του.

Η ΔΙΣ θα αναμένει την πρόταση της τριμελούς επιτροπής αναφορικά με το θέμα της άρσης του εν λόγω επιτιμίου. Και τα δυο αυτά θέματα παραπέφθηκαν για την οριστική λήψη αποφάσεων στην προσεχή Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, πιθανότατα τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ: www.amen.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger