ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Βουλευτές ΝΔ: Προκαλεί ο έκθετος Σγουρός

Βουλευτές ΝΔ: Προκαλεί ο έκθετος Σγουρός

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 10:50

«Πληρωμένη» απάντηση στα όσα ισχυρίζεται ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός με το Δελτίο Τύπου και την επιστολή στον πρωθυπουργό δίνει εκ μέρους των... 31 βουλευτών της ΝΔ που μετά την αποκάλυψη της aftodioikisi.gr κατέθεσαν την ερώτηση για το σκάνδαλο των 8,5 εκατ. ευρώ, δίνει ο (μόνος από τουςυπογράφοντες βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής), βουλευτής της Α΄ Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος.

Ο κ. Κατσαφάδος στην απάντησή του αφήνει να εννοηθεί ότι θεωρεί «φυσική» την ενόχληση του περιφερειάρχη Αττικής γιατί«σπάσαμε το πέπλο σιωπής και αναδείξαμε ένα ζήτημα που προκαλεί το κοινό αίσθημα, στον ίδιο βαθμό που προκαλεί ο ίδιος τη νοημοσύνη μας.

Είναι πολύ δύσκολο για τον κ. Σγουρό να δώσει απαντήσεις για τα ποσά που αναφέρονται σε συγκεκριμένες δράσεις και να τα δικαιολογήσει», προσθέτει και απαριθμεί τα «ασύλληπτα» ποσά στα οποία είχε αναφερθεί στο ρεπορτάζ της η aftodioikisi.gr:

-1,3 εκατ. ευρώ για σχεδιασμό δημιουργία ιστοσελίδας

- 570.000 για προβολή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

- 350.000 ευρώ που θα δοθούν για την ...επικαιροποίηση του προγράμματος

- 94.000 για την φιλοξενία του site σε server.

«Είμαστε νέοι βουλευτές, ασχολούμαστε με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, γνωρίζουμε τα κόστη. Όπως τα γνωρίζει και τα αξιολογεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών», τονίζει με έμφαση ο κ. Κατσαφάδος.

Επικρίνει δε τον περιφερειάρχη για αντιδημοκρατική πρακτική γιατί αντί να απαντάει επί της ουσίας «οχυρώνεται πίσω από νομότυπες διαδικασίες» και επιχειρεί να βαπτίσει βουλευτές, μέλη του περιφερειακού συμβουλίου και Μέσα Ενημέρωσης «περιθωριακούς» στη λογική ότι «κάθε αντίθετη άποψη ή οτιδήποτε τον ενοχλεί θεωρούνται και βαφτίζονται περιθωριακοί».

Να εξαλειφθούν τώρα φαινόμενα υπερτιμολογήσεων του ΕΣΠΑ

Μάλιστα, ο κ. Κατσαφάδος αφού χαρακτηρίζει «καινοφανές και πρωτοφανές» το επιχείρημα του κ. Σγουρού «ότι θα χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, οπότε πρέπει να προχωρήσει όπως-όπως και όπως έχει η συγκεκριμένη σύμβαση», ζητά με την ευκαιρία αυτή «να ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση για τη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ, μέχρι σήμερα. Να αναδειχθούν και να εξαλειφθούν φαινόμενα υπερτιμολογήσεων που στερούν πολύτιμους πόρους για την ένταξη και εκτέλεση άλλων έργων».

Και καλεί τον περιφερειάρχη Αττικής «να καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία, να αντιληφθεί ότι τέτοια ασύλληπτα ποσά και τιμολογήσεις ανήκουν στο παρελθόν. Σε ένα παρελθόν που δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε».

Για το πρώτο μνημόνιο να ρωτήσει το Σημίτη που τον διόρισε

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΝΔ απαντά στον περιφερειάρχη γιατί εγκαλεί τους βουλευτές ότι καταψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και υπερψήφισαν το δεύτερο που προέβλεπε ακόμα σκληρότερα μέτρα, τονίζοντας του ότι:

-Λησμονεί ότι απευθύνεται σε νέους βουλευτές,που εκλέγονται για πρώτη φορά.

-Την απάντηση για το πρώτο μνημόνιο, που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε,του τη δίνει σήμερα ο κ. Σημίτης, ο άνθρωπος που τον διόρισε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, αντικαθιστώντας τον κορυφαίο Έλληνα αθλητικό παράγονταΓιώργο Βασιλακόπουλο.

«Εμείς,οι νέοι βουλευτές,στηρίζουμε την τιτάνια προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά για τη σωτηρία της χώρας. Η κορυφαία αυτή εθνική προτεραιότητα δε σημαίνει ότι μας επιβάλλει συλλογική αμνησία για το παρελθόν και τις ευθύνες ενός κρατικοδίαιτου συστήματος που χρησιμοποιούσε το Κράτος ως λάφυρο», καταλήγει ο κ. Κατσαφάδος.

To πλήρες κείμενο της απάντησης των βουλευτών μέσω του Κ. Κατσαφάδου είναι το εξής:

«Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Σγουρός ενοχλήθηκε από την άσκηση του δικαιώματος κοινοβουλευτικού έργου που άσκησαν 31 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στην πραγματικότητα, η ενόχλησή του είναι ότι σπάσαμε το πέπλο σιωπής και αναδείξαμε ένα ζήτημα που προκαλεί το κοινό αίσθημα, στον ίδιο βαθμό που προκαλεί ο ίδιος τη νοημοσύνη μας.

Είναι πολύ δύσκολο για τον κ. Σγουρό να δώσει απαντήσεις για τα ποσά που αναφέρονται σε συγκεκριμένες δράσεις και να τα δικαιολογήσει.

Ο σχεδιασμός και η δημιουργία ιστοσελίδας που κοστολογείται στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, η προβολή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αγγίζει τις 570.000 ευρώ, οι σχεδόν 350.000 ευρώ που θα δοθούν για την ...επικαιροποίηση του προγράμματος και οι 94.000 για την φιλοξενία του site σε server, είναι ποσά ασύλληπτα.

Είμαστε νέοι βουλευτές, ασχολούμαστε με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο, γνωρίζουμε τα κόστη. Όπως τα γνωρίζει και τα αξιολογεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Η πηγή της πληροφόρησής μας είναι το ίδιο το Πρόγραμμα των 8.5 εκ. ευρώ και τα όσα διεμείφθησαν στην επίμαχη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Κυρίως οι καταγγελίες και οι ενστάσεις μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, ακόμα και αυτών που ανήκουν στην παράταξή του.

Προφανώς στη λογική του κ. Σγουρού, όλοι αυτοί θεωρούνται και βαφτίζονται περιθωριακοί.

Όπως και κάθε αντίθετη άποψη ή οτιδήποτε τον ενοχλεί.

Δεν αμφισβητήσαμε τις νομότυπες διαδικασίες, πίσω από τις οποίες οχυρώνεται ο κ.Σγουρός. Ο κ.Περιφερειάρχης δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα ότι θα χαθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, οπότε πρέπει να προχωρήσει όπως-όπως και όπως έχει η συγκεκριμένη σύμβαση.

Είναι ένα καινοφανές και πρωτοφανές επιχείρημα που δεν ευσταθεί.

Και με αυτή την ευκαιρία ίσως πρέπει να ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση για τη διαχείριση των πόρων του ΕΣΠΑ,μέχρι σήμερα.

Να αναδειχθούν και να εξαλειφθούν φαινόμενα υπερτιμολογήσεων που στερούν πολύτιμους πόρους για την ένταξη και εκτέλεση άλλων έργων.

Οφείλει να καταλάβει τι συμβαίνει στην κοινωνία, να αντιληφθεί ότι τέτοια ασύλληπτα ποσά και τιμολογήσεις ανήκουν στο παρελθόν.

Σε ένα παρελθόν που δεν θέλουμε να ξαναγυρίσουμε.

Ο κ.Σγουρός μας εγκαλεί επίσης για το γεγονός ότι καταψηφίσαμε το πρώτο μνημόνιο και υπερψηφίσαμε το δεύτερο που προέβλεπε ακόμα σκληρότερα μέτρα.

Ακολούθως στέλνει και μία επιστολή στον κ.Ράιχενμπαχ για να μας... καταγγείλει.

Λησμονεί ότι απευθύνεται σε νέους βουλευτές,που εκλέγονται για πρώτη φορά.

Την απάντηση για το πρώτο μνημόνιο,που μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε,του τη δίνει σήμερα ο κ.Σημίτης, ο άνθρωπος που τον διόρισε στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού,αντικαθιστώντας τον κορυφαίο Έλληνα αθλητικό παράγοντα Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Εμείς,οι νέοι βουλευτές,στηρίζουμε την τιτάνια προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά για τη σωτηρία της χώρας. Η κορυφαία αυτή εθνική προτεραιότητα δε σημαίνει ότι μας επιβάλλει συλλογική αμνησία για το παρελθόν και τις ευθύνες ενός κρατικοδίαιτου συστήματος που χρησιμοποιούσε το Κράτος ως λάφυρο.»
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger