ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αντεπίθεση της αλ Σεμπάμπ στη Κισμάγιου

Αντεπίθεση της αλ Σεμπάμπ στη Κισμάγιου

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 00:20



Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση των ισλαμιστών ανταρτών από το προπύργιο τους, ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την πόλη Κισμάγιου της Σομαλίας .

Μετά την εκδίωξη τους το Σαββατοκύριακο από το λιμάνι της Κισμάγιου από τον Σομαλικό στρατό και δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης, η αλ Σεμπάμπ είχε προειδοποιήσει ότι θα αντεπιτεθεί με βόμβες στο κέντρο της πόλης.

Από την σημερινή βομβιστική επίθεση των ανταρτών υπάρχουν φόβοι ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες αλλά δεν έχει δοθεί επίσημος απολογισμός.

Η επίθεση σημειώθηκε λίγη ώρα αφότου δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης, μπήκαν στην πόλη, καταλαμβάνοντας τον έλεγχο της Κισμάγιου., μετά από μια αιφνιδιαστική έφοδο κενυατικών και σομαλικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με κατοίκους, οι στρατιώτες της Αφρικανικής Ένωσης πυροβόλησαν στον αέρα για να απωθήσουν κατοίκους που είχαν συγκεντρωθεί για να δουν τα άρματα μάχης ενώ αυτά εισέρχονταν στην πόλη.

«Άρματα μάχης της Αφρικανικής Ένωσης και σομαλικά στρατιωτικά οχήματα έλαβαν θέσεις στην Κισμάγιου, ο λαός μας καλωσόρισε», δήλωσε ο στρατηγός Ισμαήλ Σαχαρντίιντ, διοικητής των σομαλικών δυνάμεων.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger