ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν κουρδικές θέσεις στο Ιράκ

Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν κουρδικές θέσεις στο Ιράκ

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 02:00



Τουρκικά αεροπλάνα βομβάρδισαν τη νύκτα κουρδικές θέσεις στο Ιράκ, ανακοίνωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Δώδεκα μαχητικά αεροπλάνα F-16, που απογειώνονται από μια στρατιωτική βάση στο Ντιγιάρμπακιρ, επιτέθηκαν σε τέσσερα στρατόπεδα τα οποία βρίσκονται στο όρη Καντίλ και τη γύρω περιοχή, όπου σύμφωνα με την Άγκυρα έχουν βρει καταφύγιο οι αρχηγοί της κουρδικής εξέγερσης στην Τουρκία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρξαν θύματα.

Η τουρκική κυβέρνηση είχε ζητήσει την περασμένη εβδομάδα από το κοινοβούλιο να ανανεώσει την έγκρισή του για να πραγματοποιεί ο τουρκικός στρατός επιθέσεις στις βάσεις της κουρδικής εξέγερσης στα μετόπισθεν, που βρίσκονται στο Ιράκ.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την περασμένη Τρίτη, το Ιράκ ανακοίνωσε ότι θέλει να τερματιστεί η παρουσία των Τούρκων στρατιωτών που σταθμεύουν στο Κουρδιστάν.

Η Βαγδάτη θα ήθελε να καταργήσει τις συμφωνίες που υπογράφηκαν το 1995 και προέβλεπαν την εγκατάσταση τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο βόρειο Ιράκ, στο Ντόχουκ, μια από τις τέσσερις επαρχίες της αυτόνομης περιφέρειας του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Η συμφωνία επέτρεπε αυτή την τουρκική παρουσία ώστε να μπορεί ο τουρκικός στρατός «να καταδιώκει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK)».

Οι σχέσεις ανάμεσα στη Βαγδάτη και την Άγκυρα επιδεινώθηκαν φέτος, ιδιαίτερα με την άρνηση της Τουρκίας να εκδώσει τον ιρακινό αντιπρόεδρο Τάρεκ αλ Χασέμι, ο οποίος έχει καταδικαστεί ερήμην σε θάνατο στο Ιράκ.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger