ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αφγανιστάν: Εμφύλιος πόλεμος μετά την αποχώρηση του ΝΑΤΟ

Αφγανιστάν: Εμφύλιος πόλεμος μετά την αποχώρηση του ΝΑΤΟ

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 | 22:00




Μαύρα μαντάτα, προβλέπει έκθεση που μόλις κυκλοφόρησε για το Αφγανιστάν, η οποία προειδοποιεί ότι μετά την αποχώρηση των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων το 2014, θα ακολουθήσει πτώση της κυβέρνησης και ενδεχομένως να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος.

Η έκθεση της International Crisis Group (ICG) με έδρα τις Βρυξέλλες, προβλέπει ότι «αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, η αφγανική αστυνομία και ο στρατός είναι εντελώς απροετοίμαστοι να αναλάβουν την ευθύνη της ασφάλειας της χώρας. Η έκθεση προβλέπει ακόμη, πως οι σχεδιαζόμενες εκλογές σε δύο χρόνια, δεν θα είναι εγγυημένες για την εγκυρότητά τους. Και αυτό, επειδή δεν μπορεί να το εγγυηθεί η τωρινή κυβέρνηση. Ούτε ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι, που δεν έχει δικαίωμα να διεκδικήσει νέα προεδρική θητεία.

«Όπως αναμενόταν η αντίδραση της κυβέρνησης της Καμπούλ, ήταν έντονη και αμφισβήτησε τις προβλέψεις της έκθεσης, χαρακτηρίζοντάς τες «σκουπίδια». «Η χώρα μας δεν γεννήθηκε το 2002. Έχουμε ιστορία 5.000 χρόνων. Τά ‘χουμε βάλει με υπερδυνάμεις και στο παρελθόν» ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση.

Η έκθεση του ICG όμως, υποστηρίζει ότι η αφγανική κυβέρνηση δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνη της και χωρίς την στήριξη των δυτικών δυνάμεων τα προβλήματα που θα προκύψουν μετά την αποχώρηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, που την στηρίζουν. Και προβλέπει έντονη πολιτική κρίση διαρκείας, μετά το 2014.

Πάντως ενώ έχει ανακοινωθεί η αποχώρηση των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο τέλος του 2014, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό θα παραμείνουν δυνάμεις ακόμα για αρκετά χρόνια, ώστε να εκπαιδεύσουν το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας του Αφγανιστάν.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger