ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων στο πανεπιστήμιο της Νιγηρίας

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων στο πανεπιστήμιο της Νιγηρίας

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 06:10



Σε τουλάχιστον 40 ανήλθαν οι νεκροί από την χθεσινή επίθεση ενόπλων σε φοιτητική εστία Πολυτεχνείου στη βορειοανατολική Νιγηρία, ανακοίνωσε σήμερα υπεύθυνος της εστίας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται στην πλειοψηφία τους για φοιτητές που σκοτώθηκαν από σφαίρες ή στραγγαλίστηκαν.

"Βάσει των δηλώσεων κατοίκων, τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτή", δήλωσε  αξιωματούχος αυτός του Πολυτεχνείου της πόλης Μούμπι και πρόσθεσε ότι 25 σοροί μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο και άλλες 15 παραδόθηκαν στις οικογένειες των θυμάτων .

Από την επίθεση αυτή τραυματίστηκαν επίσης 15 άνθρωποι, σύμφωνα με προηγούμενο απολογισμό αξιωματούχου της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Η επίθεση έγινε χθες το πρωί σε φοιτητική εστία του ομοσπονδιακού Πολυτεχνείου της πόλης Μούμπι, στην πολιτεία Ανταμάουα, την ώρα που διεξαγόταν στο κτίριο εκδήλωση για τις φοιτητικές εκλογές. Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα και καμία οργάνωση δεν έχε3ι αναλάβει την ευθύνη.  Ωστόσο, η πολιτεία αυτή αποτελεί στόχο επιθέσεων που αποδίδονται στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Παράλληλα, οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η επίθεση να συνδέεται με τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στο Πολυτεχνείο, καθώς πολλά από τα θύματα ήταν υποψήφιοι και οι εκλογές αυτές είχαν προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των φοιτητών.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger