ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Θα φύγουν μέσω...διαθεσιμότητας

Θα φύγουν μέσω...διαθεσιμότητας

Written By Greekz News on Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2012 | 07:50


Μέσω της διαθεσιμότητας θα επιτευχθεί η απομάκρυνση 15.000 δημόσιων υπαλλήλων καθώς μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικα φαίνεται πως επιλέχθηκε η μέση λύση.
Αν το μέτρο εγκριθεί θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στο 2013 λαμβάνοντας για έναν χρόνο το 75% του βασικού τους μισθού και θα απολυθούν το 2014.

Η αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο «δεν θα έχει σκοπό τις απολύσεις, δεν συνδέεται με τις απολύσεις και δεν οδηγεί σε απολύσεις», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, μιλώντας σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την Ένωση Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Πρόσθεσε ότι «η αξιολόγηση, σε όλες τις χώρες, έχει έναν και μόνο βασικό σκοπό, τη βαθμολόγηση της απόδοσης και των προσόντων των δημοσίων υπαλλήλων, με απολύτως αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια», υπό το ΑΣΕΠ. «Δεν είναι να προχωρούμε σε εξορθολογισμό και αναδιάρθρωση της διοίκησης, επισείοντας σε 700.000 δημοσίους υπαλλήλους το φόβητρο, το σκιάχτρο των απολύσεων», σημείωσε, για να επαναλάβει ότι δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει να διακινδυνεύσει ο κύριος σκοπός της διοικητικής μεταρρύθμισης. «Δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω κάτι που θα οδηγήσει την ήδη παραλυμένη διοίκηση σε διάλυση» συμπλήρωσε.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger