ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Οι κρέμες δεν έχουν "διαπεραστική δράση"

Οι κρέμες δεν έχουν "διαπεραστική δράση"

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 23:00




Τέλος σε έναν ακόμα μύθο για τις καλλυντικές κρέμες φιλοδοξεί να βάλει έρευνα που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καμιά τους, όσο ακριβή κι αν είναι, δεν μπορεί να διαπερνά το δέρμα και να το ανανεώνει εκ των έσω.

Πολλές εταιρείες υποστηρίζουν ότι τα νανοσωματίδια που περιέχουν οι κρέμες τους έχουν «διαπεραστική» δράση, μεταφέροντας τα ενεργά συστατικά των σκευασμάτων στις εσωτερικές στοιβάδες του δέρματος.

Ωστόσο, οι ερευνητές στο Bath University ανακάλυψαν πως τέτοιοι ισχυρισμοί είναι απολύτως ψευδείς καθώς ούτε το μικρότερο νανοσωματίδιο δεν είναι σε θέση να διαπεράσει την επιφάνεια του δέρματος. Οπως λένε, οι κρέμες απλά αποθηκεύονται στις πτυχές του δέρματος και ότι δεν μεταφέρονται με κάποιον τρόπο θρεπτικά συστατικά κάτω από την επιφάνειά του.

Ο καθηγητής Ρίτσαρντ Γκάι, που ηγήθηκε των ερευνητών, δηλώνει πως τα συμπεράσματα προηγούμενων ερευνών είχαν αλληλοσυγκρουόμενα αποτελέσματα, ωστόσο ο ίδιος και η ομάδα του, χρησιμοποιώντας εξελιγμένα μικροσκόπια, κατάφεραν να δουν τι ακριβώς συμβαίνει με τα νανοσωματίδια όταν αυτά έρθουν σε επαφή με την επιφάνεια του δέρματος.

«Αν και προηγούμενες έρευνες έκαναν λόγο για διαπερατότητα του δέρματος από τα νανοσωματίδια, αυτό που ανακαλύψαμε είναι ότι απλά αυτά εγκαθίστανται σε πτυχές του δέρματος» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Βρετανός καθηγητής.

Καταλήγει ωστόσο λέγοντας πως κι αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς τα νανοσωματίδια αποτρέπουν με αυτόν τον τρόπο την απώλεια υγρών από το δέρμα.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger