ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ρουπακιώτης: Οι δανειστές, μάς έπιασαν από το λαιμό

Ρουπακιώτης: Οι δανειστές, μάς έπιασαν από το λαιμό

Written By Greekznews 3 on Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012 | 23:55
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης μιλώντας σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού σώματος, ειπε οτι οι δανειστές, μάς έπιασαν από το λαιμό και η κοινωνία είναι γονατισμένη.
Ο υπουργός κάλεσε ειδικά τους δικαστικούς λειτουργούς να «ανασκουμπωθούν» και να «αυτοθυσιαστούν» ενώ υπογράμμισε ότι «οφείλουμε να δώσουμε στην κοινωνία τη δυνατότητα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της στο δικαστικό σύστημα».

Όπως είπε, και το δικαστικό σύστημα είναι μέρος της κρίσης αφενός διότι βαρύνεται με την παθογένεια οργάνων της λειτουργίας του κράτους αφετέρου διότι δεν στάθηκε σε επίπεδο υψηλής ευθύνης σε κρίσιμες στιγμές, όσο θα έπρεπε.

Ο κ. Ρουπακιώτης, απευθυνόμενος και πάλι στο δικαστικό σώμα, τόνισε ότι οι θεσμοί και το δικαστικό σύστημα οφείλουν να ανταποκριθούν προς όλες τις απαιτήσεις, στον άνεργο που καταθέτει αγωγή, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον χαμηλόμισθο, τον νεόπτωχο επαγγελματία. «Γι' αυτό, συμμεριζόμενος το παράπονό σας, όλοι καλούμαστε να ανασκουμπωθούμε, να αυτοθυσιαστούμε. Επαναλαμβάνω να αυτοθυσιαστούμε, αυτό απαιτεί η κοινωνία», πρόσθεσε.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger