ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ενοποίηση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης ζητά η αγορά

Ενοποίηση του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης ζητά η αγορά

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 09:40

Την ανάγκη να προχωρήσει η ενοποίηση των δύο τύπων πετρελαίου, κίνησης και θέρμανσης, παράλληλα με την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης... επισημαίνουν πηγές της αγοράς καυσίμων, ενόψει της έναρξης της περιόδου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου.

Όπως είναι γνωστό, την Παρασκευή ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η εξίσωση των ΕΦΚ στους δύο τύπους πετρελαίου, ενώ η απόφαση για τις προδιαγραφές του πετρελαίου, αν δηλαδή θα διατηρηθούν οι δύο τύποι ή θα ισχύσουν οι προδιαγραφές του κίνησης για το σύνολο των ποσοτήτων πετρελαίου που θα διακινείται στην αγορά, θα ληφθεί το επόμενο διάστημα.

Πηγές της αγοράς επισημαίνουν ότι οι δύο τύποι πετρελαίου έχουν διαφορετική τιμή διυλιστηρίου, πράγμα που σημαίνει ότι αν διατηρηθούν θα εξακολουθήσει να υπάρχει κίνητρο για λαθρεμπόριο και ανάμειξη των δύο τύπων πετρελαίου. Το πιο επικίνδυνο όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι ότι οι προδιαγραφές του πετρελαίου θέρμανσης προσιδιάζουν με εκείνες του πετρελαίου ναυτιλίας, το οποίο είναι αφορολόγητο. Δημιουργείται δηλαδή ο κίνδυνος με τη διατήρηση των δύο τύπων να αυξηθούν τα κρούσματα λαθρεμπορίου με ναυτιλιακό πετρέλαιο που θα διακινείται στην εσωτερική αγορά ως πετρέλαιο θέρμανσης.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger