ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Χορέψτε και γυμναστείτε ευχάριστα!

Χορέψτε και γυμναστείτε ευχάριστα!

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 19:10




Ο χορός είναι μια δραστηριότητα δημιουργική, γεμάτη έκφραση και πλήθος συναισθημάτων που αποδίδονται με την κίνηση. Όλοι θαυμάζουμε την μπαλαρίνα με τις φανταστικές πιρουέτες της, τον παρτενέρ της που την κρατάει με τόση σιγουριά και σταθερότητα στον αέρα, καθώς κάνουν τις φιγούρες τους . Όλοι αναρωτιούνται πώς το κάνουν όλο αυτό με τόση χάρη. Φαίνεται ότι πατούν σε πούπουλα και πετάνε στα σύννεφα σε κάθε άλμα τους. Είναι τόσο λεπτεπίλεπτοι που νομίζεις ότι αν τους ακουμπήσεις θα σπάσουν.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Σταυρινή Σταύρου, όλοι μας μπορούμε να χορέψουμε! Ανεξαρτήτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης! Είναι ένα είδος άσκησης που γυμνάζει το σώμα μας ευχάριστα, τονώνει την ψυχολογία μας και ανεβάζει την αυτοπεποίθησή μας. Σε συνδυασμό με μια καλή, ισορροπημένη διατροφή διατηρούμε ένα όμορφο σώμα με υγιές βάρος. Ακόμα, ο χορός συμβάλλει στην μείωση καρδιαγγειακού κινδύνου και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Με τον όρο ισορροπημένη διατροφή εννοούμε διατροφή που περιλαμβάνει τροφές απ' όλες τις ομάδες τροφίμων. Καθημερινά πρέπει να καταναλώνουμε υδατάνθρακες κυρίως σύνθετους (π.χ. ζυμαρικά ολικής, ψωμί ολικής, δημητριακά πρωινού) για να έχουμε την απαραίτητη ενέργεια για να κάνουμε τις καθημερινές εργασίες μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι αν γυμναζόμαστε, με οποιοδήποτε τρόπο, αυξάνεται η απαιτούμενη ενέργεια.

Επίσης, τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν ιδανικό σνακ ανάμεσα στα γεύματά μας και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Οι ξηροί καρποί (οι ωμοί) αποτελούν ένα πολύ θρεπτικό σνακ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πρέπει να καταναλώνουμε άφθονο νερό! Συστήνεται η κατανάλωση 1,5- 2 λίτρων νερού ημερησίως. Μην το παραμελείτε! Σκεφτείτε ότι το σώμα μας αποτελείται σε ποσοστό 60-70% από νερό!

Εν κατακλείδι, μπορούμε να πούμε ότι ο χορός είναι μια εξαιρετική άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα ευχάριστα! Εξάλλου, ο χορός βοηθάει στην μείωση του άγχους , της κούρασης, ενώ προσφέρει θετική ενέργεια και ευεξία!
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger