ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » ΠΑΣΟΚ: Πολιτική χυδαίοτητα από το ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα

ΠΑΣΟΚ: Πολιτική χυδαίοτητα από το ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 22:10


Στην αντεπίθεση πέρασε η Ιπποκράτους για την κριτική που δέχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με το χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ, τόσο από πολιτικούς αντιπάλους όσο και μέσα από το κόμμα του (αποχώρηση Ραγκούση με κατηγορίες κατά Βενιζέλου).

Σε άτυπη ενημέρωση, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «υποκριτικές αντιδράσεις στη δήλωση του κ. Βενιζέλου για την περιβόητη λίστα Ελλήνων καταθετών», ενώ κάνει λόγο για «πολιτική χυδαιότητα» από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Για τον κ. Βενιζέλο ήταν αυτονόητο ότι το υλικό αυτό, ανεξάρτητα από τον τρόπο που αποκτήθηκε και ανεξάρτητα από το ότι δεν μπορούσε να καταστεί αντικείμενο νόμιμης επεξεργασίας» αναφέρει μεταξύ άλλων το non paper.

Απαντώντας σε όσους θέτουν «το δήθεν ερώτημα γιατί ο κ. Βενιζέλος δεν παρέδωσε το υλικό που είχε παραλάβει ατύπως από τον κ. Δίωτη όταν απεχώρησε από το Υπουργείο Οικονομικών» η Ιπποκράτους σχολιάζει: «Οταν ο κ. Βενιζέλος απεχώρησε από το ΥΠΟΙΚ τον Μάρτιο του 2012, άφησε στη θέση του ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ τον κ. Διώτη που είχε στη διάθεσή του το κρίσιμο υλικό και το είχε αξιολογήσει κάνοντας τη διάκριση ανάμεσα στη νόμιμη επεξεργασία (δηλαδή στη χρήση του με βάση τους κανόνες περί νόμιμων αποδεικτικών μέσων και τους κανόνες περί προστασίας προσωπικών δεδομένων) και την αξιοποίηση πληροφοριών από το ΣΔΟΕ ως διωκτική αρχή για τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής. Υπηρεσία αρμόδια για τον σκοπό αυτό είναι το ΣΔΟΕ που προφανώς ενημερώνει τον εκάστοτε υπουργό. Το υλικό που είχε παραδώσει ατύπως ο κ. Διώτης δεν αποτελούσε αντικείμενο επεξεργασίας, ούτε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατ’ οποιονδήποτε τρόπο από τον εκάστοτε υπουργό. Ούτε είχε εισαχθεί επισήμως στο γραφείο του υπουργού, ως υπηρεσιακή μονάδα. Διατηρήθηκε στην κατάσταση που παραδόθηκε στο προσωπικό γραφείο του κ. Βενιζέλου και έτσι η χώρα δεν εκτίθεται με τη θεωρία που κάποιοι φαίνεται να προτιμούν ότι το υλικό αυτό “χάθηκε”»
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger