ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια η Ελλάδα!

Πρωταθλήτρια στην ακρίβεια η Ελλάδα!

Written By Greekznews 3 on Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012 | 21:00
Χάρη στη ακρίβεια που επικρατεί στη χώρα μας… ξεχωρίζουμε, λαμβάνοντας μάλιστα υψηλές θέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!

«Βραβεία» ακρίβειας!!

Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων της Eurostat που έγινε από ειδική ομάδα του υπουργείου Ανάπτυξης, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών στα γαλακτομικά και τα αυγά, με τις τιμές των προϊόντων αυτών στην ελληνική αγορά να είναι ακριβότερα κατά 31,5% από το μέσο όρο των αντίστοιχων τιμών στην Ευρώπη των "27"!!

Στα κρέατα η χώρα μας έχει τη 15η θέση από πλευράς ακρίβειας με το μέσο όρο των τιμών να είναι κατά 5,3% υψηλότερος, ενώ στα σιτηρά στην Ελλάδα είναι κατά 15,8% υψηλότερος!!

Το λάδι είναι βαρύ και τα φρούτα ελαφριά και… για την τσέπη μας!!!

Την έβδομη θέση κρατά η χώρα μας από πλευράς ακρίβειας στα έλαια και τα λίπη, ενώ φρούτα και λαχανικά πωλούνται στη χώρα μας κατά 26,8% χαμηλότερα σε σχέση με το μέσο όρο των τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι στην 25η θέση ανάμεσα στους 27.

Παράγοντες του υπουργείου εκτιμούν ότι σημαντικό ρόλο και στην αποκλιμάκωση των τιμών μπορούν να παίξουν τόσο οι έλεγχοι από την πλευρά του υπουργείου όσο και η συνειδητοποιημένη λειτουργία των καταναλωτών όσον αφορά τον έλεγχο των τιμών.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger