ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ο Σαΐντα στα συριακά εδάφη

Ο Σαΐντα στα συριακά εδάφη

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 07:20


Ο επικεφαλής του Εθνικού Συριακού Συμβουλίου (CNS) , της κυριότερης αντιπολιτευτικής παράταξης στην εξορία, μετέβη σήμερα στο έδαφος της Συρίας, σε παραμεθόριο περιοχή με την Τουρκία, για πρώτη φορά από την εκλογή του τον περασμένο Ιούνιο, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχοι των στασιαστών.
Ο Αμπντέλ Μπάσετ Σαΐντα επισκέφθηκε την συριακή κοινότητα Μπαμπ αλ Χάουα, στα σύνορα με την Τουρκία, στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου συναντήθηκε με πολλούς διοικητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, σύμφωνα με δύο στελέχη του.
Οι επικεφαλής των στρατιωτικών συμβουλίων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού για τις επαρχίες του Χαλεπίου και του Ιντλίμπ συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή, η οποία εν μέρει αναλώθηκε στη χρηματοδότηση και την υποστήριξη των ενόπλων ομάδων των ανταρτών στις δύο αυτές βορειοδυτικές επαρχίες.
Ο Σαΐντα πλαισιωνόταν από πολλά στελέχη του CNS, αλλά και από τον στρατηγό Μουστάφα αλ Σέιχ, τον φέροντα τον ανώτατο βαθμό από τους αξιωματικούς των κυβερνητικών δυνάμεων.
Ο Κούρδος Σαΐντα αντικατέστησε στις 10 Ιουνίου στην προεδρία του CNS τον Μπουρχάν Γαλιούν , ο οποίος παραιτήθηκε μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε ότι επέτρεψε στους Αδελφούς Μουσουλμάνους να εδραιώσουν μία σημαντική θέση στην παράταξη, αλλά και για έλλειψη συντονισμού μεταξύ του CNS και των μαχητών στα πεδία της χώρας.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Σαΐντα σε απελευθερωμένα εδάφη από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.
Πηγή:ΑΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger