ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πάτρα: Ιταλοί ειδικοί σε άσκηση για την αξιολόγηση των κτιρίων μετά από μεγάλο σεισμό

Πάτρα: Ιταλοί ειδικοί σε άσκηση για την αξιολόγηση των κτιρίων μετά από μεγάλο σεισμό

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 13:30

Ελληνοϊταλική άσκηση στο αντικείμενο της μετασεισμικής αξιολόγησης των κτιρίων και... υποστήλωσης ενός-δύο από αυτά, προκειμένου να αξιολογηθεί η επιχειρησιακή εφαρμογή μιας ευρωπαϊκής μεθοδολογίας αποτίμησης βλαβών σε κτίρια μετά από σεισμό, θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου στην Πάτρα.

Στην άσκηση συμμετέχουν η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Προϊστάμενος Νίκος Αγγελόπουλος), ή Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων και το Τ.Α.Σ.

Πρόκειται για άσκηση εφαρμογής που αναφέρεται σε εξειδικευμένο προσωπικό, θα διαρκέσει τρεις ημέρες και θα πάρουν μέρος σ’ αυτήν περίπου 80 Ιταλοί συμμετέχοντες και παρατηρητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ενεργά θα συμμετάσχουν και περίπου 25 Έλληνες ειδικοί, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση που είχε από την Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Το όλο πρόγραμμα οφείλεται στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον τομέα της ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, χρηματοδοτεί την Ιταλική Πολιτική Προστασία για να εκπονήσει και να εφαρμόσει πρόγραμμα μηχανισμού υποστήριξης πληγέντων περιοχών με διευρωπαϊκή συνεργασία.

Το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα (project) ονομάζεται «Dr House» και χρηματοδοτείται από την EU DG ECHO και έχει σκοπό τη σχεδίαση και την εφαρμογή μιας πρότασης για σύσταση υπηρεσιακής μονάδας διευρυμένων αρμοδιοτήτων και εξειδικεύσεων στην αντιμετώπιση σεισμικής καταστροφής με την ειδική ονομασία «μάκρο – μονόδα» (macro-module) στα πλαίσια της προπαρασκευαστικής δράσης για την Ε.Ε. και της ικανότητας ταχείας ανταπόκρισης σε σεισμόπληκτη περιοχή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πιο πάνω πρόγραμμα υλοποιείται από την Ιταλική Πολιτική Προστασία. Λόγω μη ύπαρξης πραγματικού σεισμικού συμβάντος μεγάλης έκτασης κατά την προηγούμενη διετία επιλέχθηκε η διενέργεια της άσκησης σε μία ήδη πληγείσα από σεισμό περιοχή, στη συγκεκριμένη περίπτωση η Αχαΐα – Πάτρα λόγω του ισχυρού σεισμού του 2008.

Η Ελλάδα είναι συνδιοργανωτής στην άσκηση λόγω της εμπειρίας της στη μετασεισμική αξιολόγηση των κτιρίων και των επεμβάσεων μετά από σεισμό.
thebest
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger