ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στοπ στη δράση της άγριας συμμορίας με τα Καλάσνικοφ

Στοπ στη δράση της άγριας συμμορίας με τα Καλάσνικοφ

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 18:40




Στοπ στη δράση της άγριας συμμορίας με τα Καλάσνικοφ, η οποία είχε απλώσει ένα πέπλο τρόμου πάνω από ένα μεγάλο κομμάτι της πρωτεύουσας, κατάφεραν να βάλουν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για τη σπείρα που δραστηριοποιούνταν στου Ζωγράφου, στον Υμηττό, στο Παγκράτι και στον Βύρωνα και είχε το τελευταίο διάστημα τρία τετ-α-τετ με αστυνομικούς, τους οποίους δεν δίστασε να πυροβολήσει με υποπολυβόλο Καλάσνικοφ, ευτυχώς χωρίς κάποιος από τους ένστολους να τραυματιστεί.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», η Ασφάλεια Αττικής, η οποία έκανε επισταμένες έρευνες προκειμένου να εξαρθρώσει την επικίνδυνη ένοπλη συμμορία, κατάφερε να διώξει από τους δρόμους της Αθήνας τους αδίστακτους κακοποιούς, οι οποίοι λήστευαν καταστήματα και κατοικίες, κρατώντας ομήρους μέσα στα ίδια τους τα σπίτια ολόκληρες οικογένειες, ακόμα και ανυποψίαστους διαβάτες.

Η σπείρα έχει να εμφανιστεί πάνω από δύο μήνες, από τότε που πραγματοποίησε την τελευταία της ληστρική επιδρομή σε κατάστημα και συγκεκριμένα σε αρτοποιείο στην περιοχή του Βύρωνα.

Ο λόγος που οι οπλοφόροι κακοποιοί μπήκαν στην «εφεδρεία» και αναγκάστηκαν να κρύψουν τα Καλάσνικοφ δεν είναι άλλος από τη στενή παρακολούθηση που έκανε το τελευταίο διάστημα η Ασφάλεια σε δύο Αλβανούς για τους οποίους είχε υποψίες πως είχαν συμμετοχή στις ληστρικές επιδρομές της σπείρας.

Από τα μέσα του περασμένου Ιουνίου οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες για δύο Αλβανούς οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αρχές για κλοπές και μικροαδικήματα και διέμεναν στην περιοχή του Υμηττού. Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των δύο αλλοδαπών, με αποτέλεσμα μέσα σε λίγες ημέρες να τους βρουν σε περιοχή του Βύρωνα και να αρχίσουν τη διακριτική παρακολούθηση.

Από τις πρώτες ημέρες, μάλιστα, της παρακολούθησης οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν πως οι ύποπτοι χρησιμοποιούσαν μεθόδους αντιπαρακολούθησης, ενώ παράλληλα απέφευγαν να λένε πολλά στα κινητά τους τηλέφωνα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί πολύ γρήγορα διαπίστωσαν πως είχαν καταλάβει πως κάτι δεν πάει καλά, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν το πρόσωπο του νόμιμου πολίτη, ενώ παράλληλα διέκοψαν όλες τις επαφές και τις τηλεφωνικές συνομιλίες.

Μέσα σε διάστημα τριών ημερών από τη στιγμή που κατάλαβαν πως μάλλον είχαν μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας κατάφεραν με μαεστρία να φύγουν από τη χώρα.

Εκτοτε η συγκεκριμένη σπείρα δεν ξαναεμφανίστηκε, μέχρι που οι αστυνομικοί ανακάλυψαν, μία εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία, θαμμένο μέσα στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου στην περιοχή του Βύρωνα ένα υποπολυβόλο Καλάσνικοφ και μία ξιφολόγχη.

Οπως αποδείχτηκε από τις έρευνες των αστυνομικών, αυτά τα ευρήματα ήταν τα «διαπιστευτήρια παράδοσης» της σπείρας στην ανυπαρξία, καθώς έπειτα από αυτά τα περιστατικά η συμμορία εξαφανίστηκε από τους δρόμους της Αθήνας.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger