ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Άρειος Πάγος: Άμεση η διαλεύκανση φορολογικών υποθέσεων

Άρειος Πάγος: Άμεση η διαλεύκανση φορολογικών υποθέσεων

Written By Ανώνυμος on Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012 | 00:10




Αναλυτική ενημέρωση για τις φορολογικές υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια, θα πρέπει να παρέχουν οι κατά τόπους εισαγγελείς όλων των βαθμίδων αλλά και οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νικ. Παντελή η οποία εκδόθηκε μετά από αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών.

Στο έγγραφο που απέστειλε προς τις κατά τόπους εισαγγελίες, ο κ. Παντελής, επισημαίνει την ανάγκη να ενημερώνουν την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των ποινικών φορολογικών-εισπρακτικών υποθέσεων.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να έχει πλήρη πληροφόρηση για την καταστολή των φορολογικών αδικημάτων.

Επίσης ο κ. Παντελής σημειώνει την αλλαγή στο καθεστώς που διέπει τη μαρτυρία των υπαλλήλων των Δ.Ο.Υ. στις φορολογικές δίκες, η απουσία των οποίων από τα δικαστήρια δεν συνιστά πλέον ποινική παράβαση και για αυτό δεν πρέπει να καταδικάζονται για λιπομαρτυρία.

Συγκεκριμένα, η νέα διάταξη (άρθρο 3 παράγραφος 1 του Ν. 3943/2011) αναφέρει: «Μάρτυρας παρίσταται ο κατά την ημερομηνία της δικασίμου προϊστάμενος της αρμόδιας δημόσιας οικονομικής υπηρεσίας ή τελωνείου ή υπάλληλος που υπηρετεί στην ίδια ή αντίστοιχη υπηρεσία. Η εμφάνιση του μάρτυρα στο ακροατήριο δεν είναι υποχρεωτική, εφόσον έχει λάβει χώρα έγγραφη ενημέρωση του αρμόδιου εισαγγελέα ή του δικαστηρίου εκ μέρους της Δ.Ο.Υ. σχετικά με τη διαδικαστική εξέλιξη της οφειλής, τρεις τουλάχιστον ημέρες πριν από τη δικάσιμο».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger