ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Για οικονομικό "πόλεμο" κατηγορεί τη Δύση το Ιράν

Για οικονομικό "πόλεμο" κατηγορεί τη Δύση το Ιράν

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 01:20



Οι δυτικές χώρες διεξάγουν έναν οικονομικό «πόλεμο» σε παγκόσμια κλίμακα εναντίον του Ιράν για να το κάμψουν, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Τεχεράνη.

«Ο εχθρός επέβαλε κυρώσεις στις πωλήσεις πετρελαίου. Μεγάλο μέρος των εσόδων προέρχονται από το πετρέλαιο. Και ακόμη χειρότερα, επέβαλε κυρώσεις στις τραπεζικές συναλλαγές ώστε ακόμη κι αν πουλήσουμε πετρέλαιο να μην μπορούμε να φέρουμε τα χρήματα στη χώρα. Είναι ένας κρυφός και σφοδρός πόλεμος σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ.

«Η Κεντρική Τράπεζα του Ιράν προσπαθεί και βρίσκει τρόπους να παρακάμψει τις κυρώσεις. Είναι μια μάχη. Οι Δυτικοί πέτυχαν να μειώσουν λίγο τις πωλήσεις του πετρελαίου μας, αλλά θα το αντισταθμίσουμε. Είναι μια μάχη», πρόσθεσε ο ιρανός πρόεδρος και σημείωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει προσφέρει αρκετό σκληρό νόμισμα για να χρηματοδοτήσει τις εισαγωγές.

«Ο εχθρός πιστεύει ότι μπορεί να κάμψει την αντίσταση του ιρανικού λαού, αλλά κάνει λάθος», επεσήμανε ο Αχμαντινετζάντ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν δεν θα υποχωρήσει και θα συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα παρά τις οικονομικές πιέσεις και κυρώσεις.

«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να πιέσουν το Ιράν κάνουν λάθος και πρέπει να αλλάξουν στάση. Δεν είμαστε ένας λαός που θα υποχωρήσει στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος», κατέληξε.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger