ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ιταλία: Μαθητές και φοιτητές στους δρόμους κατά της λιτότητας

Ιταλία: Μαθητές και φοιτητές στους δρόμους κατά της λιτότητας

Written By Ανώνυμος on Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 | 16:20




Στους δρόμους της Ιταλίας βγήκαν μαθητές και φοιτητές διαδηλώνοντας κόντρα στις περικοπές στην εκπαίδευση «που στερούν σε εκατομμύρια νέους το δικαίωμα στις σπουδές, την εργασία, το μέλλον».

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 20 πόλεις -ανάμεσά τους Ρώμη, Μιλάνο, Τορίνο, Μπολόνια, Παλέρμο, Νάπολη, Μόντενα και Μπέργκαμο.
Μάλιστα φοιτητές στη Μπολόνια κατέβασαν τη σημαία του ελληνικού προξενείου «σε ένδειξη αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό και όσους μάχονται το φασισμό», ρίχνοντας αβγά και μπογιές στο κτίριο της διπλωματικής αποστολής.

Στο Μιλάνο, το Τορίνο και τη Ρώμη ξέσπασαν συμπλοκές με τις δυνάμεις ασφαλείας. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν στην ηλεκτρονική τους πύλη πληροφορίες για τον τραυματισμό ενός 15χρονου και αστυνομικών στη Ρώμη, ενώ έχουν αναφερθεί και τουλάχιστον πέντε τραυματίες στο Τορίνο, όπου πραγματοποιήθηκαν και αρκετές προσαγωγές.

Σε Μιλάνο, Παλέρμο, Τορίνο και Φλωρεντία επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο κατά τις διαδηλώσεις.

Στην ιταλική πρωτεύουσα η αστυνομία συγκρούσθηκε με νεαρούς διαδηλωτές στην περιοχή Πόρτα Πορτέζε, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας επέβαλλαν αλλαγή κατεύθυνσης στην πορεία.

Στην Φλωρεντία, οι φοιτητές μπλόκαραν την κίνηση σε κεντρική περιοχή της πόλης, ενώ στο Παλέρμο της Σικελίας έκαψαν μπροστά στις κάμερες και τους φωτογράφους τα εκλογικά τους βιβλιάρια, διότι «δεν έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική τάξη».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger