ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στην Πάτρα

Συνελήφθη αρχαιοκάπηλος στην Πάτρα

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 02:30



Περίπου 40 αρχαία αντικείμενα, τα οποία, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση αρχαιολόγου της ΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κατατάσσονται χρονολογικά στα ύστερα ρωμαϊκά χρόνια, βρέθηκαν στην κατοχή 58χρονου, που συνελήφθη στην περιοχή Οβρυά Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών ερευνούν με προσοχή την υπόθεση, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ο συλληφθείς εμπλέκεται ή όχι σε υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας ή έχει επαφές με άτομα που ανήκουν σε κυκλώματα παράνομης εμπορίας και διακίνησης αρχαίων αντικειμένων.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν στην αυλή του σπιτιού του 58χρονου, 37 αντικείμενα και, συγκεκριμένα, αρχιτεκτονικά μέλη αμφορέων, επιτύμβιων στηλών, αγαλματιδίων, καθώς και διάφορα άλλα τμήματα γλυπτών, τα οποία ήταν φτιαγμένα από μάρμαρο, μόλυβδο, πέτρα και πηλό.

Εναντίον του 58χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger