ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δεν θα γίνει δημοψήφισμα

Δεν θα γίνει δημοψήφισμα

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 | 07:30


Δεν θα γίνει τελικά δημοψήφισμα στην Ελβετία τον Νοέμβριο, σχετικά με τις συμφωνίες με τη Γερμανία, τη Βρετανία και την Αυστρία για τη φορολόγηση των "μυστικών" τραπεζικών λογαριασμών. Κι αυτό γιατί οι οργανώσεις και τα κόμματα που ζητούσαν την απόρριψή τους δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν αρκετές υπογραφές ώστε να τεθεί το θέμα στην κρίση των Ελβετών ψηφοφόρων.
Η Αυστρία και η Βρετανία έχουν ήδη επικυρώσει τις συνθήκες με την Ελβετία, γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να τεθούν σε ισχύ από τον Ιανουάριο.
Για να οργανωθεί δημοψήφισμα χρειαζόταν να συγκεντρωθούν 50.000 υπογραφές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση, λείπουν περίπου 1.500 υπογραφές για το δημοψήφισμα της συμφωνίας με τη Γερμανία, περισσότερες από 2.500 για εκείνη με τη Βρετανία και πάνω από 3.000 για τη συμφωνία με την Αυστρία. Όσοι διαφωνούν με τις συνθήκες μπορούν πάντως να προσφύγουν στα δικαστήρια με το αίτημα της ακύρωσής τους.
Κατά των συμφωνιών είχαν ταχθεί η Δράση για Ανεξάρτητη και Ουδέτερη Ελβετία (AUNS), η Σοσιαλιστική Νεολαία και οι Νέοι του UDC (λαϊκή δεξιά) που συμμάχησαν για να προωθήσουν το δημοψήφισμα. Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση έκανε πάρα πολλές υποχωρήσεις και καταγγέλλουν ότι δεν δίνονται σαφείς εγγυήσεις πως δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κλεμμένα δεδομένα καταθετών ενώ από την άλλη πλευρά παρέχεται στις γερμανικές φορολογικές αρχές η δυνατότητα να πραγματοποιούν έρευνες στην Ελβετία.
Η συμφωνία που έχει υπογραφεί με τη Γερμανία θα πρέπει να επικυρωθεί πρώτα από τα δύο σώματα του γερμανικού κοινοβουλίου, την Μπούντεσταγκ και την Μπούντεσρατ. Οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι, που διαθέτουν την πλειοψηφία στην Άνω Βουλή (Μπούντεσρατ) διαφωνούν με τη συνθήκη θεωρώντας ότι είναι πολύ ήπια απέναντι σε όσους φοροδιαφεύγουν.
Το ελβετικό κοινοβούλιο ενέκρινε τις συνθήκες τον Ιούνιο.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger