ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Αίγυπτος: Αποφυλακίστηκαν τα δύο παιδιά που είχαν κατηγορηθεί για προσβολή του Ισλάμ

Αίγυπτος: Αποφυλακίστηκαν τα δύο παιδιά που είχαν κατηγορηθεί για προσβολή του Ισλάμ

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 | 08:10

Οι εισαγγελικές αρχές της Αιγύπτου διέταξαν σήμερα την αποφυλάκιση δύο παιδιών ηλικίας 9 και 10 ετών τα οποία είχαν κατηγορηθεί για...
προσβολή του Ισλάμ.

Ο εισαγγελέας Άμπντελ Μεγκίντ Μαχμούντ έλαβε την απόφαση αυτή λόγω της ηλικίας των δύο κατηγορουμένων, ανέφερε μία πηγή από το γραφείο του, χωρίς να διευκρινίσει αν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο.

Τα δύο παιδιά, που είναι χριστιανόπουλα, ο Ναμπίλ Νάγκι Ριζκ, 10 ετών και ο Μίνα Νάντι Φάραγκ, 9 ετών, είχαν συλληφθεί στις αρχές της εβδομάδας και οδηγήθηκαν σε κέντρο κράτησης ανηλίκων όταν γείτονές τους τα κατηγόρησαν ότι ούρησαν πάνω σε χαρτιά όπου ήταν γραμμένοι στίχοι από το Κοράνι.

Ένας Κόπτης ακτιβιστής, ο δικηγόρος Ναγκίμπ Γκεμπράιλ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Αιγύπτιος πρόεδρος, ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μόρσι, παρενέβη προσωπικά για να αποφυλακιστούν τα δύο αγόρια. "Κατέθεσα αίτημα στον πρόεδρο Μόρσι, την οποία του παρέδωσε ο Κόπτης βοηθός του Σαμίρ Μόρκος και ο πρόεδρος έδωσε εντολή στον γενικό εισαγγελέα να απελευθερωθούν τα παιδιά" είπε ο Γκεμπράιλ, που είναι υπεύθυνος της Αιγυπτιακής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το σκεπτικό του Μόρσι ήταν ότι η κράτηση των ανηλίκων παραβαίνει τις διεθνείς συμβάσεις για τα δικαιώματα του παιδιού που έχει υπογράψει η Αίγυπτος, πρόσθεσε.

Είναι η πρώτη φορά που ανήλικοι κατηγορούνται στην Αίγυπτο για προσβολή του ισλάμ. Πρόσφατα, ένας Κόπτης δάσκαλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι ετών για προσβολή του προφήτη Μωάμεθ και του προέδρου Μόρσι ενώ ένας άλλος Κόπτης δικάζεται γιατί ανέβασε στο διαδίκτυο αποσπάσματα από την αντιισλαμική ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων".
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger