ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σάμος: Υπό κατάληψη τα γυμνάσια και λύκεια του νησιού

Σάμος: Υπό κατάληψη τα γυμνάσια και λύκεια του νησιού

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012 | 04:20



Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι μαθητές της Σάμου, καθώς παραμένει άλυτο το θέμα της μεταφοράς τους από τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ στα σχολεία.

Σήμερα αποφάσισε να πραγματοποιήσει κατάληψη και το γενικό λύκειο Σάμου, με 221 ψήφους υπέρ και 25 κατά, ενώ υπό κατάληψη τελούν τα γυμνάσια από την προηγούμενη Τετάρτη.

Ωστόσο, ένταση επικράτησε το πρωί, όταν πατέρας χτύπησε μαθητή που συμμετείχε στην κατάληψη, επειδή δεν τον άφησε να περάσει από την κλειστή πόρτα. Άμεσα παρενέβη η διευθύντρια του σχολείου, με αποτέλεσμα να χτυπήσει και την ίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας είναι αστυνομικός ο οποίος την ώρα του επεισοδίου δεν ήταν σε υπηρεσία.

Γονείς, καθηγητές, και μέλη της συντονιστικής επιτροπής για την παιδεία πήγαν στον εισαγγελέα, ενώ κατατέθηκε μήνυση κατά του γονέα.

Επίσης, γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν το πρωί πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Σάμου Στέλιο Θάνο, ο οποίος τους επανέλαβε ότι συνεχίζει τις προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος, αν και ο ίδιος δεν είναι υπεύθυνος για το θέμα.
Αύριο, καθηγητές και αντιπροσωπεία της επιτροπής αγώνα θα επισκεφθούν την Εισαγγελία Σάμου.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, επισημαίνοντας ότι δεν δικαιούται η κυβέρνηση να μένει απαθής στα φαινόμενα βίας που άρχισαν να παρουσιάζονται, όπως το σημερινό επεισόδιο στη Σάμο, καθώς τέτοια περιστατικά είναι βέβαιο ότι μπορεί να πολλαπλασιαστούν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger