ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Θράκη: Εύσημα από την Ε.Ε. για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Θράκη: Εύσημα από την Ε.Ε. για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 01:00



Εύσημα στις Ελληνικές Αρχές για την συνολική πολιτική αντιμετώπισης και διαχείρισης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης, απέδωσε από τη Θράκη η επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις της ΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι παρά τη μεγάλη πίεση που δέχεται η χώρα μας από τις εισροές, εν τούτοις καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια.

Η επίτροπος επισκεπτόμενη τα Κέντρα Φιλοξενίας Μεταναστών και Κέντρα Πρώτης Υποδοχής σε Κομοτηνή και Βένα Ροδόπης, συνομίλησε με τους μετανάστες, επισημαίνοντας ότι είναι όντως μια πολύ δύσκολη κατάσταση που όλους μάς επηρεάζει. «Πρέπει να είσαι από πέτρα για να μην επηρεαστείς» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μάλμστρομ, τονίζοντας ότι, για όσους θέλουν να μεταβούν στην Ευρώπη, θα πρέπει να λειτουργήσει υπηρεσία ασύλου.

Παράλληλα, η επίτροπος δήλωσε ότι υπάρχουν συζητήσεις προκειμένου να δίδεται βοήθεια σε όποια χώρα έχει πρόβλημα, ώστε το όλο ζήτημα να αντιμετωπίζεται εκ των προτέρων ενώ, χαρακτήρισε την Τουρκία «κλειδί» για την συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Την επίτροπο συνόδευσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης και ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφερε ο κ. Καρβούνης, η επίτροπος κ. Μάλστρομ βρίσκεται στη Θράκη για να δει τα αποτελέσματα της συνολικής προσπάθειας αντιμετώπισης από την ελληνική κυβέρνηση των μεταναστευτικών ροών. Πρόσθεσε ότι διαπιστώνεται ότι αυτή τη στιγμή έχει ανακοπεί παρά πολύ η ροή, στην περιοχή του Έβρου.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβούνη, υπάρχουν τέσσερα μεγάλα ταμεία τα οποία χρηματοδοτούν τη χώρα μας για το άσυλο, τις συνθήκες διαβίωσης, τη φύλαξη των συνόρων και τον επαναπατρισμό.

Πρόκειται για κονδύλιο της τάξης των 300 εκατ. Ευρώ, από το 2007 μέχρι τώρα, που αποτελεί μεγάλη στήριξη για τη χώρα, αλλά και μια ευκαιρία για να εισρεύσουν αυτά τα χρήματα στην ελληνική οικονομία, καθώς αναφερόμαστε σε υποδομές κτιριακών εγκαταστάσεων και σίτιση.

Η περιοδεία της κ. Μαλμστρομ στη Θράκη ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο σταθμό Συνοριοφυλακής και στο επιχειρησιακό κέντρο του Frondex, στις Φέρες και στον Πόρο.

Σημειώνεται πως στην περιοχή του Έβρου έχει μειωθεί κατακόρυφα σε ποσοστό κατά 91% περίπου, η εισροή των παρανόμων μεταναστών, καθώς το χρονικό διάστημα από 4 Αυγούστου έως 6 Οκτωβρίου 2012, με την εφαρμογή της επιχείρησης «Ασπίδα», έχουν συλληφθεί 1.338 αλλοδαποί, έναντι 14.724 το αντίστοιχο διάστημα του 2011.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger