ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τριμερής συνάντηση των ηγετών Ιταλίας-Γαλλίας-Ισπανίας

Τριμερής συνάντηση των ηγετών Ιταλίας-Γαλλίας-Ισπανίας

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 15:00

Μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα ο Γιάννης Στουρνάρας μετέβη στο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό.
Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος υποστήριξε ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν δημιουργεί πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις. «Δεν έχουν επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις οι λίστες καθόλου» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σε ερώτηση εάν το πακέτο μέτρων θα έχει οριστικοποιηθεί μέχρι το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Θα έχει κλείσει, θα έρθουν στις δικές μας θέσεις, θα πάμε στις δικές τους. Θα φανεί».

Παρατείνονται οι συνομιλίες

Παράταση για τη Δευτέρα πήραν οι τελικές αποφάσεις αναφορικά με το νέο πακέτο μέτρων μετά τη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας. Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί και αύριο με τα υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας προκειμένου να κλείσει το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ

«Η διαδικασία θα συνεχιστεί με σοβαρό, συστηματικό και υπεύθυνο τρόπο μέχρι τη Δευτέρα. Τη Δευτέρα θα καταλάβουμε πού είμαστε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια διαδικασία συζήτησης, δεν μπορούμε να μιλάμε εκ προοιμίου για συγκεκριμένα μέτρα» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετά το τέλος το συνάντησης.

«Είναι μια διαδικασία που θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα δύο θέματα, το δημοσιονομικό και το διαρθρωτικό κομμάτι. Να βρούμε αυτά τα 13,5 δισ. και ταυτόχρονα να δούμε πού είμαστε στο σκέλος των διαρθρωτικών αλλαγών. Δουλεύουμε παράλληλα δύο ομάδες. Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες, θα γίνουν και άλλες συναντήσεις μέχρι τη Δευτέρα. Δουλεύουμε με καταληκτική ημερομηνία το Eurogroup, με στόχο να έχουμε κάνει το βέλτιστο δυνατό» σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

«Υπάρχουν δράσεις που θα έπρεπε να έχουμε υλοποιήσει ή να υλοποιήσουμε μέσα στη χρονιά. Συζητούμε επί αυτών μαζί με συνεργάτες του Υπουργείο Οικονομικών και τα τεχνικά κλιμάκια» κατέληξαν οι ίδιες πηγές.

Η κυβέρνηση επιθυμεί το πακέτο των μέτρων να έχει κλείσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας ώστε να υπάρξει απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Σύνοδο Κορυφής στις 18 Οκτωβρίου.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger