ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μπαρόζο: Ιστορική η προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα

Μπαρόζο: Ιστορική η προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 23:30




Την ανάγκη παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη τόνισε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, μιλώντας σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα Καταπολέμηση της κρίσης: επανασχεδιασμός της ευρωπαϊκής πολιτικής, που διοργάνωσε η δεξαμενή σκέψης «Friends of Europe».

«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι σημαντική, όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για την ευρωζώνη», υπογράμμισε ο κ. Μπαρόζο, δηλώνοντας ότι η δημοσιονομική προσπάθεια που καταβάλει όλο αυτό το διάστημα η χώρα είναι «ιστορική».

Ο Ζ. Μπαρόζο κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «οι προσπάθειες αυτές δεν αναγνωρίζονται πάντα».

Αναφερόμενος στη στάση του Βερολίνου καθ' όλη τη διάρκεια της κρίσης, ο Ζ. Μ. Μπαρόζο είπε ότι η Γερμανία ανήκει στις χώρες που πρωτοστάτησαν υπέρ της αλληλεγγύης στην ευρωζώνη. Επιπλέον απέδωσε τις όποιες διαφωνίες για την επίλυση της κρίσης, στις διαφορετικές αντιλήψεις που έχουν οι χώρες της ευρωζώνης, όσον αφορά τα δημοσιονομικά.

Ακόμη ο κ. Μπαρόζο διαφώνησε με όσους υποστηρίζουν ότι το ευρώ θα ήταν σε καλύτερη θέση χωρίς τη Γερμανία, λέγοντας ότι «Η Γερμανία αποτελεί εγγύηση για το ευρώ». Αναγνώρισε, ωστόσο, ότι πολλές ευρωπαϊκές αποφάσεις ελήφθησαν με καθυστέρηση, αλλά, όπως είπε, «η δημοκρατία χρειάζεται χρόνο».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger