ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Δεν γνωρίζουν τίποτα οι τοπικές αρχές για τα σχέδια Δένδια στην Κρήτη

Δεν γνωρίζουν τίποτα οι τοπικές αρχές για τα σχέδια Δένδια στην Κρήτη

Written By Greekznews 1 on Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2012 | 10:30

Το ενδεχόμενο να φιλοξενήσει η Κρήτη περισσότερους από 10.000 πρόσφυγες από τη Συρία σε περίπτωση που φτάσουν στην Ελλάδα από την...σπαρασσόμενη χώρα της Μέσης Ανατολής, καθώς το νησί μας βρίσκεται στον σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την δημιουργία στρατοπέδων προσφύγων, φαίνεται να μην είναι εν γνώση των τοπικών αρχών.

Και μπορεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας να έκανε σχετικές δηλώσεις στην εκπομπή του Alpha Αυτοψία, αφήνοντας ανοικτά ενδεχόμενα και μιλώντας για σχεδιασμούς, ωστόσο κάτι ανάλογο φαίνεται ότι δεν έχει πει στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε σήμερα σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης λέγοντας ότι δεν έχω καμία ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα. Το πρώτο πράγμα που θα έκανε ο υπουργός θα ήταν να ενημερώσει τους φορείς, κάτι που δεν έχει γίνει. Το Ηράκλειο μπορεί να διαθέτει στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται πια ωστόσο δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό σε καμία περίπτωση δήλωσε ο γενικός.

Αναφορικά δε με το κέντρο νεοσυλλέκτων στο Ρέθυμνο φαίνεται ότι και εκεί οι αρμόδιοι φορείς και οι αιρετοί με χθεσινές τους δηλώσεις ξεκαθάρισαν ότι ο συγκεκριμένος χώρος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από τα κεντρικά αλλά και τις υπουργικές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή, η Κρήτη και η Ρόδος είναι τα δύο νησιά που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, καθώς η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί 20.000 Σύριους στα εδάφη της!

Ως χώροι συγκέντρωσης αυτών των ανθρώπων έχουν προκριθεί πρώην στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία σήμερα δεν λειτουργούν, ενώ μπορούν με τις κατάλληλες παρεμβάσεις να καλύψουν τις ανάγκες των προσφύγων αλλά και τους κανόνες ασφαλείας και σωστής διαχείρισης των ανθρώπων αυτών.

Παράλληλα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα στηθούν σκηνές προκειμένου να φιλοξενηθούν οι Σύριοι πρόσφυγες και να τους παρασχεθεί η στοιχειώδης βοήθεια που απορρέει και από τις διεθνείς Συνθήκες που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη λεπτομερή σχέδια για την ομαλή υποδοχή και φιλοξενία των Σύριων προσφύγων τα οποία έχουν εκπονηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ σε τοπικό επίπεδο υπάρχει ενημέρωση των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Κρήτης και Κυκλάδων.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger