ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ελπίδες για μείωση τιμών με τους νέους κανόνες αγοράς

Ελπίδες για μείωση τιμών με τους νέους κανόνες αγοράς

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 18:00




Μειώνεται το διοικητικό βάρος επιχειρήσεων και προϊόντων, με την ελπίδα παράλληλα να μειωθούν και οι τιμές που, παρά την ύφεση, διατηρούνται σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα, με τη λειτουργία των νέων κανόνων Διακίνησης Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ) που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και του υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, οι αγορανομικές διατάξεις περιορίζονται σε 144 από 363 και, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, καταργούνται παρωχημένες ρυθμίσεις και παρεμβάσεις του κράτους στη λειτουργία της αγοράς που έχουν ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και ταυτόχρονα καταργούνται ρυθμίσεις που διατηρούσαν κλειστές τις αγορές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Στ. Κομνηνός, ανέφερε ότι από την απόφαση με βάση την οποία ελαττώνονται τα επιτρεπόμενα βάρη των υλικών συσκευασίας θα υπάρξει μείωση στην τιμή του προϊόντος κατά περίπου 1%.

Άλλες ρυθμίσεις που εισέρχονται στο σύστημα είναι ότι τα καυσόξυλα θα πωλούνται με τον όγκο (κυβικά μέτρα) και όχι με το βάρος, στον τιμοκατάλογο των καταστημάτων δεν θα αναγράφεται μόνο η τελική τιμή, αλλά αναλυτικά ή καθαρή τιμή, ο ΦΠΑ, οι επιβαρύνσεις και το τελικό κόστος (τιμοκαταλόγους και αποδείξεις).

Ακόμη, κανένα προϊόν δεν θα προσφέρεται και δεν θα χρεώνεται στα καταστήματα εστίασης χωρίς προηγούμενη συναίνεση του καταναλωτή (για παράδειγμα εμφιαλωμένο νερό, ψωμί κ.λπ.), ενώ καταργούνται οι προϋποθέσεις ύπαρξης ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων και οι πρόσθετες άδειες, προκειμένου να επιτραπεί η διάθεση επιπλέον κατηγοριών τροφίμων από τα καταστήματα.

Επίσης, καταργείται πλήθος απαρχαιωμένων περιορισμών και υποχρεώσεων, όπως η υποχρέωση των αρτοποιών να διαθέτουν αποθέματα ασφαλείας σε αλάτι και να λειτουργούν μια φορά τον μήνα κλιβάνους για ψήσιμο φαγητών, η υποχρέωση των εξαγωγέων να δηλώνουν στην αστυνομία τις ποσότητες προϊόντων ή ότι απαγορεύεται η πώληση φύλλων καπνού από τις 10 το βράδυ μέχρι την ανατολή του ήλιου.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger