ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ραχόι - Ολάντ: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ

Ραχόι - Ολάντ: Θέλουμε η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ

Written By Ανώνυμος on Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012 | 22:30




Μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα έστειλαν ο Μαριάνο Ραχόι και ο Φρανσουά Ολάντ από τη Γαλλία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκαν στο Παρίσι και στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Μέγαρο των Ηλυσίων δήλωσαν τη θέληση τους να παραμείνει ως πλήρες και ισότιμο μέλος της ευρωζώνης η Ελλάδα.

«Θα πρέπει να βρούμε λύση για την Ελλάδα αφού θα παραλάβουμε την έκθεση της τρόικας. Εφ' όσον η Ελλάδα επαναβεβαιώσει την πρόθεσή της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να αποκτήσει την υποστήριξη της Ευρώπης. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δική μας θέληση, Γαλλίας και Ισπανίας, ότι η Ελλάδα θα παραμείνει πλήρως στην ευρωζώνη. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις για την Ελλάδα στη Σύνοδο του Οκτωβρίου» επεσήμανε ο Φρανσουά Ολάντ.

«Η Ισπανία πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Μια ελληνική έξοδος θα ήταν μια συνολική αποτυχία για την ΕΕ. Μια αποτυχία που δεν μπορούμε να τη δεχθούμε. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να βρούμε τον τρόπο ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και οι άλλες χώρες να πάρουν τις αποφάσεις που θα κρατήσουν την Ελλάδα στο ευρώ» τόνισε ο Μαριάνο Ραχόι.

Επιπλέον, οι δύο ηγέτες μίλησαν και για την σχεδιαζόμενη τραπεζική ένωση στην Ευρώπη. «Η ΕΕ πρέπει να προχωρήσει με την τραπεζική ένωση» επεσήμανε ο Ραχόι, με τον Ολάντ να υπογραμμίζει ότι «πρέπει να προχωρήσει -στο μέτρο του δυνατού- στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 18 Οκτωβρίου».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger