ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μάχη δημοσκοπήσεων εν όψει του δεύτερου ντιμπέιτ

Μάχη δημοσκοπήσεων εν όψει του δεύτερου ντιμπέιτ

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 04:00



Ενώ -έως πρόσφατα - οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έδιναν ως «φαβορί» των προεδρικών εκλογών τον Μπαράκ Ομπάμα – με σταθερό προβάδισμα έναντι του Μιτ Ρόμνεϊ, - νέες δημοσκοπήσεις δείχνουν αλλαγή σκηνικού, ειδικά μετά το πρώτο ντιμπέιτ.


Σημερινή δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του Reuters, δίνει καθαρό προβάδισμα στον ρεπουμπλικάνο αντίπαλο του αμερικανού πρόεδρου. Ο Μιτ Ρόμνει προηγείται με 47% και ο Μπαράκ Ομπάμα ακολουθεί με 44%. Σε χθεσινή δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, οι δύο αντίπαλοι φαινόταν ισόπαλοι, με 45%, ενώ σήμερα ο Ρόμνει έχει προβάδισμα τριών μονάδων.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Gallup, χθες, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος προηγούνταν του Ομπάμα με 47και σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση του Pew Center, ο Ρόμνει συγκέντρωνε το 49% , έναντι 45% του Ομπάμα.

Ο Ρόμνει σταδιακά φαίνεται να κερδίζει έδαφος και απολαμβάνει μια από τις καλύτερες εβδομάδες της προεκλογικής του εκστρατείας , αφού κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο ντιμπέιτ, εν μέρει λόγω των «χλιαρών επιδόσεων» και της παθητικής στάσης του Μπαράκ Ομπάμα.

Καθώς σταδιακά φαίνεται να κλείνει η ψαλίδα, τα βλέμματα όλων στρέφονται τώρα στο δεύτερο ντιμπέιτ των δύο υποψηφίων.

Στις 16 Οκτωβρίου Ομπάμα και Ρόμνεϊ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν για άλλη μια φορά την ψήφο των αναποφάσιστων.

Το τρίτο -και τελευταίο- ντιμπέιτ εν όψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου και θα αφορά θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger