ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Μπήκε στη Χομς ο συριακός στρατός

Μπήκε στη Χομς ο συριακός στρατός

Written By Greekznews 1 on Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012 | 13:30


Για πρώτη φορά εδώ και μήνες οι συριακές τακτικές δυνάμεις προέλασαν στη συνοικία Χαλιντίγια στην πόλη Χομς της κεντρικής Συρίας.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες μάχονται με τους αντάρτες που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εδώ και τέσσερις ημέρες βομβαρδίζουν 12 συνοικίες στην πολιορκημένη πόλη.

«Για πρώτη φορά εδώ και μήνες ο στρατός του Άσαντ μπήκε σε αυτές τις περιοχές στην Χαλιντίγια», είπε ένας μαχητής στο Reuters. «Έχουν καταλάβει κτίρια στα οποία βρισκόμασταν και από τα οποία αναγκαστήκαμε να απομακρυνθούμε».

Ο συριακός στρατός έχει εξαπολύσει μια χωρίς προηγούμενο επιδρομή, για να εξαλείψει τα οχυρά των ανταρτών στην Χομς και να ανακτήσει την πόλη Κουσέιρ, ανέφερε πηγή των συριακών υπηρεσιών πληροφοριών στο γαλλικό πρακτορείο.

Η Χομς, ως πρόσφατα άτυπη πρωτεύουσα της βιομηχανίας στη Συρία, είχε ονομαστεί από κάποιους εξεγερμένους «πρωτεύουσα της επανάστασης», αφού ήταν μια από τις πρώτες πόλεις όπου η αμφισβήτηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν τόσο έντονη.

Η Χομς και η Κουσέιρ απέχουν περίπου 30 χλμ., και η επαρχία Χομς είναι η μεγαλύτερη και πιο στρατηγικής σημασίας ίσως σε ολόκληρη τη χώρα. Με σύνορα με το Λίβανο και το Ιράκ, όχι μακριά από την Δαμασκό και κοντά στο Λίβανο, αποτελούσε στα πρώτα στάδια της εξέγερσης σημείο διέλευσης όπλων και μεταφοράς τραυματιών.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger