ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Συνεργασία της ΝΔ με την Εκκλησία της Ελλάδος

Συνεργασία της ΝΔ με την Εκκλησία της Ελλάδος

Written By Greekznews 3 on Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012 | 23:50
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Α. Παπαμιμίκο, επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, με τον οποίο συζήτησε για τη συνεργασία στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης «Στηρίζω», που ξεκινά αύριο από τη Νέα Δημοκρατία, την ΟΝΝΕΔ και τη ΔΑΠ.

Μετά τη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: «Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Γραμματέα, με θέμα να βοηθήσουν σε μια συνεργασία συμπαράστασης για τους ανθρώπους που έχουν δυσκολίες σήμερα. Εμείς, ως Εκκλησία, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε έναν, ο οποίος προσέρχεται προς εμάς και θέλει να συνεργαστούμε. Ορίσαμε, λοιπόν, το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας. Και ο φορέας της Εκκλησίας και οι άλλοι φορείς που υπάρχουν θα έχουμε συνεργασία για τη συγκέντρωση ειδών βοηθείας και συμπαραστάσεως».

Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Αναγνωρίζοντας τη διαχρονική προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Ελληνικό Γένος, ιδίως στις τελευταίες κρίσιμες καταστάσεις που βιώνει ο ελληνικός λαός, ζητήσαμε τη βοήθεια και τη συνεργασία του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου για κοινωνικές δράσεις, που αναλαμβάνουν η ΝΔ σε συνεργασία με την ΟΝΝΕΔ. Ο κόσμος, σήμερα, βιώνει δύσκολες καταστάσεις από την οικονομική κρίση και νομίζω πως όλοι οι φορείς - κοινωνικοί και πολιτικοί - πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σ’ αυτό: Να βοηθήσουμε, με διάθεση αλληλεγγύης και συνεργασίας με τις κοινωνικές ομάδες, να ξεπεράσουμε αυτή την κρίσιμη περίοδο την οποία ζούμε. Η Ελλάδα του 2020 θα είναι μια καλύτερη χώρα».

Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟΣ: «Σε συνεργασία με την Εκκλησία ξεκινάμε, αύριο, σε κάθε μέρος της Ελλάδος την πρωτοβουλία “Στηρίζω”. Πρόκειται για ένα σύνολο κοινωνικών δράσεων, προκειμένου να σταθούμε πλάι σε κάθε πολίτη, σε κάθε γειτονιά. Επιτέλους, πρέπει αυτές τις ώρες να αφήσουμε τα λόγια και να προχωρήσουμε όλοι στην πράξη. Να δείξουμε στην πράξη την αλληλεγγύη που διαθέτουμε ως λαός, στηριζόμενοι κυρίως στη νέα γενιά. Σε μια νέα γενιά που θέλει να προσφέρει, να ζήσει και να δημιουργήσει».
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger