ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή στο Πακιστάν

Πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή στο Πακιστάν

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 11:30

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίσθηκαν σήμερα , από επίθεση αμερικανικών μη επανδρωμένων...
αεροσκαφών στις περιοχές των φυλών στο Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

«Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκτόξευσαν τέσσερις πυραύλους εναντίον βάσης πολεμιστών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένδεκα αντάρτες βρήκαν τον θάνατο και πολλοί έχουν τραυματιστεί σοβαρά », ανακοίνωσε ο τοπικός αξιωματούχος Χουσάλ Χαν, προσθέτοντας ότι η πλειονότητα των θυμάτων ήταν αφγανικής καταγωγής.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο καταυλισμό των στασιαστών στον τομέα Μπαλάντ Χελ, κοντά στα σύνορα μεταξύ των περιοχών Ορακζάι και Βορείου Ουαζιριστάν, περιοχή των πακιστανικών φυλών, που θεωρείται καταφύγιο για πολλές ομάδες Ταλιμπάν και δυνάμεων της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με πηγές των μυστικών υπηρεσιών του Πακιστάν.

Το κτίριο που επλήγη από τους πυραύλους ανήκει στον Μολάνα Σακιρουλάχ, αξιωματούχο του πολεμάρχου Χαφίζ Γκιουλ Μπαχαντούρ, συμμάχου του δικτύου Χακάνι, που η Ουάσιγκτον θεωρεί ως μία από τις σημαντικότερες απειλές στην περιοχή και ως ενδιάμεσου μεταξύ των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την αρχή της εβδομάδος στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Την Τετάρτη παρόμοιο πλήγμα είχε προκαλέσει πέντε νεκρούς στο Βόρειο Ουαζιριστάν.
real
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger