ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Σαρκοζί: Θέλω μια καινούργια ζωή

Σαρκοζί: Θέλω μια καινούργια ζωή

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 19:30




Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη, όπου συναντήθηκε με τραπεζίτες σε μια ιδιωτική διάλεξη, πως λαχταρά μια καινούργια ζωή.

«Θέλω μια καινούργια ζωή, αλλά όχι μόνο για να δίνω διαλέξεις (...). Αυτό που μου αρέσει δεν είναι η πολιτική, είναι να πράττω, να πράττω στην πολιτική ή αλλού» ανέφερε ο Σαρκοζί, σύμφωνα με τα πολύ εκτεταμένα αποσπάσματα της ομιλίας του που δημοσιοποιήθηκαν από τον νεοϋορκέζικο ενημερωτικό ιστότοπο «French Morning» (Γαλλικό Πρωινό).

«Θα ήθελα τόσο να δείξω ότι μπορεί να ήταν κανείς πολιτικός και να καταλαβαίνει τις επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο Σαρκοζί, ο οποίος μίλησε για περίπου 50 λεπτά ενώπιον περίπου 400 τραπεζιτών, υπογραμμίζοντας πως είναι η πρώτη ομιλία του μετά την αποχώρησή του τον Μάιο από το προεδρικό μέγαρο.

Στην αρχή της παρέμβασής του, ο 57χρονος Σαρκοζί μίλησε για λίγο στα Αγγλικά για να παρουσιαστεί. «Είμαι ένας νέος συνταξιούχος. Νέος ίσως, συνταξιούχος σίγουρα. Δεν έχω εργαστεί εδώ και πέντε μήνες. Ποτέ στη ζωή μου δεν έκανα τόσο μεγάλες διακοπές και το χειρότερο είναι πως είμαι ευτυχής με την κατάσταση αυτή» δήλωσε.

Ο Σαρκοζί αναφέρθηκε επίσης στην κρίση στην Ευρώπη λέγοντας πως «οι συνθήκες εξόδου από την κρίση δεν θα υπάρξουν πριν από δύο χρόνια».

«Είναι περίπλοκο, αλλά η Ευρώπη δεν θα διαλυθεί και το ευρώ δεν θα εξαφανιστεί» είπε ο πρώην πρόεδρος, προσθέτοντας επίσης πως «η Ευρώπη πρέπει να αποδεχθεί την ηγεσία των μεγάλων χωρών που επιτρέπει να λαμβάνονται γρήγορα αποφάσεις».

Τοποθετώντας την Ευρώπη σ' ένα ιστορικό πλαίσιο, ο Σαρκοζί δήλωσε επίσης πως «αν δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση, θα υπάρξει πόλεμος. Η Γερμανία και η Γαλλία δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να προσεγγίσουν η μία την άλλη. Αν δεν το κάνουν, θα συγκρουστούν» υπογράμμισε ακόμη.

Ο Σαρκοζί μίλησε επίσης για τις αναδυόμενες χώρες πριν ολοκληρώσει την ομιλία του λέγοντας πως δεν έχει πικρία: «Αγωνίστηκα για να κερδίσω, κέρδισα μία φορά, έχασα μια άλλη φορά, έτσι είναι η ζωή».

Ο Σαρκοζί ήταν ο ομιλητής σε ιδιωτική διάλεξη που οργανώθηκε από τη βραζιλιάνικη επενδυτική τράπεζα BTG Pactual στο πολυτελές ξενοδοχείο του Μανχάταν Ουόλντορφ Αστόρια.

Ο Σαρκοζί, με γένια τριών ημερών, δεν παραχώρησε παρά λίγα δευτερόλεπτα στους εκπροσώπους του Τύπου, μόνο για να φωτογραφιστεί στην είσοδο του ξενοδοχείου.

«Ευχαριστώ, ευχαριστώ πολύ» ήταν οι μοναδικές λέξεις που απηύθυνε στους δημοσιογράφους. Zougla.gr
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger