ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Στο Υπουργείο Εργασίας η τρόικα

Στο Υπουργείο Εργασίας η τρόικα

Written By Greekznews 3 on Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012 | 18:20
Στις 11.00 το πρωί της Τρίτης αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας με τους επικεφαλής της τρόικας. Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιασθεί από την πλευρά του Υπουργείου Εργασίας ολοκληρωμένο σχέδιο για την οριστική αντιμετώπιση της παράνομης καταβολής συντάξεων και επιδομάτων σε «μαϊμού» δικαιούχους από την οποία το Υπουργείο προσδοκά την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων.

Θα τεθεί επίσης, το θέμα της αναδιάρθρωσης του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.

Εν τω μεταξύ σήμερα ξεκινά τις εργασίες της στις 14.00 μετά το μεσημέρι, στο υπουργείο η Εθνική Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου. Στην Επιτροπή, η οποία έχει συσταθεί με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση, συμμετέχουν το Υπουργείο Εργασίας και οι κοινωνικοί εταίροι.

Βασικός σκοπός των μελών της Επιτροπής είναι η αναμόρφωση του μηχανισμού καθορισμού του κατώτατου μισθού, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, όμως οι αρμοδιότητές της επεκτείνονται στο σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την αγορά εργασίας, όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και η μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Η σημερινή πρώτη συνάντηση έχει αναγνωριστικό χαρακτήρα και θα γίνει σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, ενώ δεν θα παραβρεθούν ο υπουργός Εργασίας και τα προεδρεία των εργοδοτικών ενώσεων και των συνδικάτων.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger