ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέα αιματοχυσία στη Ν. Αφρική

Νέα αιματοχυσία στη Ν. Αφρική

Written By Ανώνυμος on Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 | 01:50



Νέα αιματηρά εισόδια σημειώθηκαν σήμερα ανάμεσα σε απεργούς μεταλλωρύχους και τις αστυνομικές δυνάμεις στη Νότια Αφρική, η οποία συνταράσσεται εδώ και δύο μήνες από μια σειρά παράνομων απεργιών στα ορυχεία της.

Σήμερα, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και περισσότεροι από 40 συνελήφθησαν κατά την διάρκεια συμπλοκών των απεργών με την αστυνομία. Το θύμα κάηκε ζωντανό κοντά σε ορυχείο της εταιρείας Anglo American Platinum (Amplats), την πρώτη παγκοσμίως στην εξόρυξη πλατίνας, στα περίχωρα του Ρούστενμπουργκ.

«Η αστυνομία εντόπισε λίγα μέτρα μακριά έναν άνδρα ο οποίος είχε καεί ζωντανός και λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο μακριά βρέθηκε ένα πυρπολημένο ταξί» ανακοίνωσαν οι αρχές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο SAPA, επιπλέον ένα ταξί που μετέφερε μεταλλωρύχους που επιθυμούσαν να εργαστούν, πυρπολήθηκε από τους απεργούς συναδέλφους τους


Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι περίπου 400 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην παραγκούπολη Νκάνενγκ, κοντά σε ένα ορυχείο της Amplats. Όταν έφτασαν στο σημείο, « οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν άνδρα που είχε τραυματιστεί από σφαίρες, αλλά ήταν ακόμη ζωντανός. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο», όπως δήλωσε ο Ντένις Αντριάο, εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει την παράνομη συγκέντρωση και στις συμπλοκές που ακολούθησαν, οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη 40 ατόμων για «διατάραξη της δημόσιας τάξης».


Από τις συγκρούσεις στα ορυχεία της Amplats έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 3 άνθρωποι -8 σύμφωνα με το Εθνικό Συνδικάτο Μεταλλωρύχων (NUM) - ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τις συγκρούσεις στα ορυχεία της Νότιας Αφρικής, που ξεκίνησαν στις αρχές Αυγούστου, σε 50.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger