ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Νέες εχθροπραξίες στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Νέες εχθροπραξίες στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας

Written By Ανώνυμος on Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012 | 04:30



Συνεχίζονται για έκτη μέρα οι εχθροπραξίες στα σύνορα Τουρκία-Συρίας , μετά τον θάνατο 5 τούρκων αμάχων την προηγούμενη εβδομάδα από συριακή οβίδα

Σήμερα, συριακός όλμος έπληξε περιοχή στην τουρκική επαρχία Χατάι, 150-200 μέτρα εντός της τουρκικής επικράτειας στην περιοχή Χατζηπασά. Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε σε αντίποινα πυρά, βομβαρδίζοντας τα συριακά εδάφη χωρίς όμως να αναφερθούν ανθρώπινες απώλειες.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε ότι στη Συρία γίνονται πραγματικότητα «τα χειρότερα σενάρια» και κάλεσε την διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση, τονίζοντας για άλλη μια φορά πως η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να προστατεύσει τα σύνορά της.

«Η κυβέρνησή μας βρίσκεται σε μόνιμη διαβούλευση με τον τουρκικό στρατό και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται από εδώ και πέρα », δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκιουλ .

Εν τω μεταξύ, κοινές ασκήσεις έξω από τις ακτές της Συρίας θα πραγματοποιήσουν Αίγυπτος και Τουρκία, με την ονομασία «Θάλασσα Ειρήνης».

Η χώρα, που φιλοξενεί τα γυμνάσια, θα είναι η Αίγυπτος και οι ασκήσεις του πολεμικού ναυτικού των δύο χωρών θα διαρκέσουν έως τις 14 Οκτωβρίου. Η Τουρκία απέστειλε για να λάβουν μέρος σε αυτά δύο φρεγάτες, δύο πυραυλοφόρα ταχύπλοα, ένα δεξαμενόπλοιο, δύο αποβατικά πλοία, μία διμοιρία πεζοναυτών, δύο ελικόπτερα και σώμα καταδρομέων.

Στο εσωτερικό της Συρίας, ο στρατός βομβάρδισε σήμερα προπύργια των ανταρτών στο Χαλέπι, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, καθώς και την πόλη Κάρακ αλ Σάρκι, στην επαρχία Ντεράα, η οποία πολιορκείται εδώ και τρεις ημέρες από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Στόχος βομβαρδισμών έγιναν επίσης η πόλη Κφαρ Ζέιτα στην επαρχία Χάμα, η Χούλα στην επαρχία Χομς, καθώς και πολλές συνοικίες της Δαμασκού, τόσο στο κέντρο όσο και περιφερειακά της Συριακής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις και αυτόπτες μάρτυρες, από τις μάχες στρατού και ανταρτών και τους σφοδρούς πυροβολισμούς σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 20 άνθρωποι.

Χθες τουλάχιστον 120 άνθρωποι, 54 πολίτες, 27 αντάρτες και 39 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Συρία, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο απολογισμός αυτός δεν συμπεριλαμβάνει 28 σορούς, περιλαμβανομένων αυτών τριών ανταρτών, που βρέθηκαν στην Χαμέ, κοντά στην Δαμασκό.

Τα επεισόδια βίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 31.000 ανθρώπους από το ξέσπασμα της σύγκρουσης στη Συρία στα μέσα Μαρτίου 2011. 
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger