ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Διώτης: Η λίστα έφτασε στην Ελλάδα μέσω μυστικών υπηρεσιών

Διώτης: Η λίστα έφτασε στην Ελλάδα μέσω μυστικών υπηρεσιών

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 10:40

Οτι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου του παρέδωσε το "στικάκι" με την περίφημη λίστα, όταν αποχωρούσε από το υπουργείο Οικονομικών και ότι του δόθηκε ατύπως, διότι έφτασε στα χέρια του πρώην υπουργού, μέσω...
μυστικών υπηρεσιών, αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Η εξέταση του κ.Διώτη αλλά και του προκατόχου του, Γιάννη Καπελέρη από τα μέλη της Επιτροπής κράτησε συνολικά επτά ώρες και κατά συνέπεια αποφασίστηκε να καταθέσει σε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα, ο σημερινός ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ, Στέλιος Στασινόπουλος, σχετικά με την «λίστα Λαγκάρντ» και τη έταιρη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα.

Όπως ανέφερε ο κ. Διώτης, στη λίστα που παρέδωσε η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ στην ελληνική κυβέρνηση, δεν υπήρχε κανένα πολιτικό όνομα, ούτε γνωστοί οικονομικοί παράγοντες της χώρας και οι φορολογικές υποθέσεις αφορούν όχι την τελευταία 10ετία αλλά την προηγούμενη.

«Ατύπως και εμπιστευτικά μου παρέδωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου το στικάκι, ατύπως και εμπιστευτικά το παρέδωσα στον κ. Βενιζέλο. Αντίγραφο της λίστας δεν υπήρξε. Αποκόμισα την εντύπωση ότι ο κ. Βενιζέλος δεν είχε ενημερωθεί από τον κ. Παπακωνσταντίνου», τόνισε ο κ. Διώτης ενώ απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις γιατί δεν προχώρησε σε έλεγχο της λίστας ανέφερε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί το υλικό ήταν παράνομο.

«Εγώ ανέμενα αποφάσεις τι θα κάνω με αυτό το στικάκι. Δεν τις πήρα ποτέ. Αν μου το ζητούσε ο κ. Βενιζέλος, θα έκανα έρευνα. Εκείνο το διάστημα, ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννης Πλασκοβίτης, έκανε ήδη ενέργειες για καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες, οποιαδήποτε δική μου ενέργεια θα ενείχε τον κίνδυνο κατάχρησης θέσης. Το υλικό αυτό ήταν παράνομο. Αυτά τα ζητήματα τα χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση. Αν ήθελε, μπορούσε να βρει τρόπο να παρακαμφθεί το εμπόδιο χρήσης στοιχείου. Εγώ δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ελέγχονται 5-10 φάκελοι που αφορούν πολιτικά πρόσωπα»
Σε ότι αφορά στην υπόθεση Καρούζου με τις αγοραπωλησίες των ακινήτων και τις υπόνοιες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με εμπλοκή πολιτικών προσώπων ο κ.Διώτης ανέφερε:
«Μου ζήτησαν οι αντίδικοι της υπόθεσης Καρούζου, οι κύριοι Ζωγραφάκης και Λιβανός, να με δουν. Τους δέχθηκα στο γραφείο μου. Ήξερα ότι διενεργείται εισαγγελική έρευνα. Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, ενώ υπήρχε σωρός αιτιάσεων των χειριστών για πολλούς, δεν μου είπαν τίποτα για πολιτικό πρόσωπο».

Αναφορικά με φορολογικές υποθέσεις πολιτικών προσώπων, ο κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι στη διάρκεια της δικής του θητείας δεν υπήρχαν έλεγχοι για πολιτικά πρόσωπα πέραν των δύο γνωστών υποθέσεων (Μαντέλη, Τσοχατζόπουλου), ενώ ο κ. Διώτης σημείωσε ότι δεν υπήρχε λίστα αλλά έγιναν μεμονωμένες και κατά περίπτωση έρευνες.

Επιβεβαίωσε, πάντως, ότι «υπάρχουν ασφαλώς 5-10 φάκελοι που είναι στο στάδιο τελικής έρευνας και αφορούν πολιτικά πρόσωπα» και πρόσθεσε ότι «ο αριθμός αυτών που ελέγχονται φορολογικά, συμπεριλαμβανομένων και προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενδεχομένως να είναι της τάξεως των 200-300».

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η λίστα πρέπει να αξιοποιηθεί μόνο ως πληροφορία γιατί οι καταγγελίες δεν είναι ασφαλείς. «Μπορεί να αφορούν ανώνυμη καταγγελία οι έλεγχοι και να μην προκύψει κάτι σοβαρό», πρόσθεσε.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger