ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Ισραήλ: Κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Ισραήλ: Κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 03:10



Μετά τις επίμονες απαιτήσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, από τον Λευκό Οίκο να επιβάλει στην Τεχεράνη "σαφείς κόκκινες γραμμές" και τις απειλές του να πλήξει προληπτικά τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, σήμερα ο Ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες ευχήθηκε την "εξαφάνιση" το 2013 του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

"Ευγονία το επόμενο έτος να είναι η μεγαλύτερη χρονιά στην ιστορία του κράτους του Ισραήλ και αυτοί που μας απειλούν, όπως ο Αχμαντινετζάντ, να εξαφανιστούν ", δήλωσε ο Πέρες κατά τη διάρκεια μιας τελετής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής Προεδρίας.

"Ελπίζω ότι φέτος θα κάνουμε το πιο σοφό πράγμα που ένα έθνος μπορεί να κάνει για την ειρήνη ανάμεσά μας, με τους γείτονές μας και στη Μέση Ανατολή", πρόσθεσε σε ομιλία του με την ευκαιρία της εβραϊκής εορτής του Σουκότ (Γιορτή της Σκηνοπηγίας).

Ο Πέρες δεν εξήγησε ποιο είναι το «σοφό» πράγμα αλλά πολλές φορές το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει για μια στρατιωτική επέμβαση εναντίον του Αχμαντινετζάντ, σε περίπτωση που το Ισραήλ νιώσει ότι απειλείται από το πυρηνικό εξοπλισμό της Τεχεράνης.

Το Ισραήλ - που θεωρείται ως η μόνη πυρηνική δύναμη στην περιοχή- θεωρεί το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ως απειλή για την ύπαρξή του, καθώς οι ηγέτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας προβλέπουν η εύχονται τακτικά την εξαφάνισή του.

Η ψηφοφορία για την εκλογή του διαδόχου του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος δεν μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος μετά το τέλος της δεύτερης θητείας του, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου του 2013.
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger