ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ :
Home » » Τριμερής συνάντηση των ηγετών Ιταλίας-Γαλλίας-Ισπανίας

Τριμερής συνάντηση των ηγετών Ιταλίας-Γαλλίας-Ισπανίας

Written By Ανώνυμος on Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 | 04:40



Οι ηγέτες της Ιταλίας, Γαλλίας και Ισπανίας θα πραγματοποιήσουν μια τριμερή συνάντηση την Παρασκευή, στο περιθώριο της διήμερης συνόδου που θα έχουν στη Μάλτα πέντε νοτιοευρωπαϊκά κράτη με πέντε βορειοαφρικανικές χώρες.

Η συνάντηση-εν μέσω των φημών για μία πιθανή προσφυγή της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό δανεισμού και τις διαιωνιζόμενες διαπραγματεύσεις για τη διεθνή βοήθεια προς την Ελλάδα-ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του Ιταλού εντολοδόχου πρωθυπουργού Μάριο Μόντι.

Η εκπρόσωπος του Μόντι Ελιζαμπέτα Ολίβι δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως «δεν υπάρχουν ιδιαίτερα σημεία» που θα θιγούν κατά τη διάσκεψή του με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. Οι συνομιλίες τους έχει προγραμματισθεί να ξεκινήσουν στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) εκείνην την ημέρα.

Η σύνοδος 5+5 στη Βαλέτα θα διαρκέσει ως το Σάββατο, με τη συμμετοχή των ηγετών από την Αλγερία, τη Λιβύη, τη Μαυριτανία, το Μαρόκο και την Τυνησία, την Πορτογαλία, των τριών προαναφερθέντων κρατών και την οικοδέσποινα Μάλτα. Σε αυτήν θα παραστούν επίσης αντιπρόσωποι από διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, περιλαμβανομένης της ΕΕ και του Αραβικού Συνδέσμου.

Στη σύνοδο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ασφάλεια, το περιβάλλον καθώς και η παράνομη μετανάστευση στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Λόρενς Γκόνζι στους δημοσιογράφους.

«Χρειάζεται να συζητήσουμε τους τρόπους για να τερματιστούν οι θάνατοι στις ερήμους και στις θάλασσές μας. Επιμένουμε στο γεγονός ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης δεν αποτελεί μεμονωμένο πρόβλημα μίας χώρας μόνον, αλλά συνιστά πρόβλημα για ολόκληρη την περιοχή», πρόσθεσε.

Η σύνοδος, η πρώτη του είδους μετά τις εξεγέρσεις της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης και της πρόσφατης έντασης που δημιούργησαν μεταξύ Δύσης και μουσουλμανικών κρατών η υπόθεση με τις γελοιογραφίες του προφήτη Μωάμεθ, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο 2011, όμως η σύρραξη στη Λιβύη είχε οδηγήσει στην αναβολή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share this post :
 
Support : Creating Website | Panos Mos | "GreekzNews"
Copyright © 2008. "GreekzNews" - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Panos Mos
Proudly powered by Blogger